Verordening tot 2de wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening Vlissingen 2013

De raad van de gemeente Vlissingen;

gezien het voorstel van het college van 28 mei 2014:

gelet op artikel 149 van de Gemeentewet;

b e s l u i t :

vast te stellen de volgende "Verordening tot 2de wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening Vlissingen 2013"

Artikel 1.

Artikel 5.26, lid 1 wordt gewijzigd en luidt als volgt:

1. Het is aan een ieder die zich als bader of zwemmer in het openbaar water ophoudt, verboden zich zodanig te gedragen dat het scheepvaartverkeer daarvan hinder of gevaar kan ondervinden gevaar voor zichzelf of anderen kan ontstaan.

Artikel 2.

Aan artikel 5:26 worden twee extra leden toegevoegd (leden 3 en 4) en deze luiden als volgt:

3. Onder zodanig gedragen dat gevaar voor zichzelf of anderen kan ontstaan, wordt in ieder geval verstaan het zwemmen voorbij de met rode boeitjes gemarkeerde zwemmerszone vóór het Bad- en Nollestrand, het op andere stranden zwemmen buiten de paalhoofden en golfbrekers, het zwemmen nabij de vaargeul en het zwemmen rond het Nollehoofd vanaf het Nollestrand naar het badstrand of andersom.

4. De burgemeester kan ten behoeve van een evenement ontheffing verlenen van het in het eerste lid gestelde verbod.

Artikel 3.

Het volgende nieuwe artikel wordt toegevoegd:

Artikel 5:26a Aanwijzingen door (politie)ambtenaar of medewerkers van de strandwacht of Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij.

1. Op en in de gedeelten van respectievelijk het strand en de zee waar baden, zwemmen of sport en spel is toegestaan, zijn baders, zwemmers en beoefenaren van sport en spel verplicht aan de aanwijzingen, gegeven door een (politie)ambtenaar of een medewerker van de strandwacht of Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij in het belang van hun en andermans veiligheid onmiddellijk gevolg te geven.

2. Op de gedeelten van het Nollehoofd die voor het publiek toegankelijk zijn, zijn daar aanwezige personen verplicht aan de aanwijzingen, gegeven door een (politie)ambtenaar of een medewerker van de strandwacht in het belang van de veiligheid, onmiddelijk gevolg te geven.

3. Het is verboden het Nollehoofd te betreden, indien de burgemeester of een medewerker van de strandwacht dit in verband met de weersomstandigheden als gevaarlijk voor de veiligheid van personen heeft geoordeeld en kenbaar gemaakt.

Artikel 4.

Bij artikel 6.1, lid 2 (strafbepaling) de vermelding van artikel 5:26a toe te voegen.

Artikel 5.

Deze verordening wordt aangehaald als Algemene plaatselijke verordening VLissingen 2013, 2de wijziging en treedt in werking op de dag na publicatie hiervan.

Aldus vastgesteld in de openbare raadsvergadering van 5 juni 2014.

de griffier, de voorzitter,

mr. F. Vermeulen A.M. Demmers-van der Geest

Naar boven