Gemeente Heerlen - Preventief fouilleren Hoensbroek- Centrum e.o.

 

De burgemeester van Heerlen heeft op grond van artikel 2:68 van de Algemene Plaatselijke Verordening besloten om een aaneengesloten gebied, gelegen in Hoensbroek-Centrum/De Dem en Passart opnieuw aan te wijzen als veiligheidsrisicogebied voor de duur van twaalf maanden.

De formele ingangsdatum van de gebiedsaanwijzing is de dag na publicatie van dit bericht, dus 24 juli 2014. De gebiedsaanwijzing duurt van 24 juli 2014 tot en met 23 juli 2015. Door dit besluit kan de politie binnen dit gebied op last van de officier van justitie preventief fouilleren. Dit wil zeggen dat personen gefouilleerd en voertuigen doorzocht kunnen worden op de aanwezigheid van wapens zonder dat er een verdenking van wapenbezit is.

 

De burgemeester heeft tot verlenging van de aanwijzing op grond van politiegegevens over het gebied, de resultaten van eerdere preventief fouilleer-acties in het gebied en het sfeerbeeld van het gebied. Op grond van deze gegevens is een gebiedsaanwijzing voor preventief fouilleren de juiste maatregel om het nog steeds voorkomende veiligheidsrisico door wapenbezit aan te pakken.

 

Binnen zes weken na de dag waarop dit besluit is bekendgemaakt kan degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken een bezwaarschrift indienen bij de Burgemeester van Heerlen, Postbus 1, 6400 AA Heerlen.

 

Het besluit met de bijbehorende stukken, waaronder een kaart van het gebied, liggen ter inzage bij de Afdeling Publiekszaken, informatiebalie 1, Geleenstraat 27, begane grond stadhuis, telefoonnummer 14045, e-mail: gemeente@heerlen.nl. De informatiebalie is geopend op maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 14.00 uur en donderdagavond van 8.30 uur tot 20.00 uur.

]
Naar boven