Wijzigingsverordening reinigingsheffingen 2014

Artikel 1

Aan hoofdstuk 2 van de tarieventabel behorende bij de verordening op de heffing en invordering van reinigingsheffingen in de gemeente Ameland 2014 wordt het volgende artikel toegevoegd:

Artikel 2.1a

  • 1.Per perceel zoals genoemd in artikel 2.1, lid 1 en 2, kan gebruik worden gemaakt van één container voor het aanbieden van restafval, één container voor gft-afval en één container voor papier.

  • 2.Per perceel zoals genoemd in artikel 2.1, lid 3, sub a en b, voor zover liggende in een dorp, kan gebruik worden gemaakt van één container voor het aanbieden van restafval, één container voor gft-afval en één container voor papier.

  • 3.Per perceel zoals genoemd in artikel 2.1, lid 3, sub c, voor zover liggende in een dorp, kan gebruik worden gemaakt van twee containers voor het aanbieden van restafval, twee containers voor gft-afval en twee containers voor papier.

Artikel 2.1b

In aanvulling op artikel 2.1a geldt een recht voor het gebruik van extra containers voor het aanbieden van huishoudelijke afvalstoffen bij het gebruik van:

  • a.één container € 84,77

  • b.twee of drie containers € 169,54

Artikel 2

Als toelichting op artikel 2.1a van de tarieventabel behorende bij de verordening op de heffing en invordering van reinigingsheffingen in de gemeente Ameland 2013 wordt het volgende opgenomen:

Artikel 2.1a

In artikel 2.1a is aangegeven van welke door de gemeente beschikbaar gestelde containers gebruik kan worden gemaakt in de aangegeven situaties. In vrij standaard situaties (zoals bedoeld in artikel 2.1 lid 1 en lid 2), waar één of meer personen gebruik maken van een perceel, al dan niet aangevuld met kamerverhuur, stelt de gemeente drie containers beschikbaar voor het aanbieden van huishoudelijke afvalstoffen, te weten één container voor restafval, één voor gft-afval en één voor (oud) papier.

Wanneer sprake is van een vakantieonderkomen in een dorp geldt dat eveneens gebruik kan worden gemaakt van drie containers beschikbaar voor het aanbieden van huishoudelijke afvalstoffen, te weten één container voor restafval, één voor gft-afval en één voor (oud) papier. Is er sprake van 7 of meer beschikbare bedden, dan geldt het dubbele aantal containers. Het gaat hier specifiek om vakantieonderkomens in de dorpen, omdat vakantieonderkomens in het zogenaamde buitengebied gebruik maken van gezamenlijke ondergrondse voorzieningen.

Artikel 2.1b

In artikel 2.1b is aangegeven dat het mogelijk is om extra containers van de gemeente te gebruiken. Specifieke situaties, zoals een grote tuin, of iets dergelijks, kunnen hiervoor aanleiding zijn.

Artikel 3
Inwerkingtreding, overgangsbepaling en citeertitel

  • 1.Deze verordening treedt in werking met ingang van de eerste dag na die van de bekendmaking.

  • 2.Het hierboven genoemde tijdstip is tevens de datum van ingang van de heffing van het recht zoals bedoeld in artikel 1 van deze Wijzigingsverordening Reinigingsrechten 2014.

  • 3.Voor de heffing en invordering van de overige reinigingsheffingen genoemd in de Verordening op de heffing en invordering van reinigingsheffingen in de gemeente Ameland 2013 treden er geen (tariefs)wijzigingen op en blijft de verordening en de daarin genoemde datum van ingang van heffing van 1 januari 2014 gelden.

  • 4.Deze verordening wordt aangehaald als “Wijzigingsverordening reinigingsheffingen 2014”.

Ballum, 14 juli 2014

Albert de Hoop, voorzitter

Jacqueline Metz, griffier

Naar boven