Gemeente Borger - Odoorm, Inspraak op het concept Beleidsplan Sociaal Domein Gemeente Borger-Odoorn 2015-2016 ‘De expeditie naar passende ondersteuning voor elke inwoner’; concept Verordening Maatschappelijke ondersteuning; concept Verordening Jeugdhulp

Het college van Burgemeester en wethouders heeft op 3 juli 2014 een aantal beleidsdocumenten vastgesteld om deze vrij te geven voor inspraak:

  • Concept beleidsplan Sociaal domein;

  • Concept verordening Maatschappelijke ondersteuning;

  • Concept verordening Jeugdhulp.

Deze documenten liggen nu ter inzage tot 1 september 2014. Het college nodigt u uit om op de inhoud van deze documenten te reageren.

De gemeente Borger-Odoorn heeft in haar kadernota “Meedoen naar vermogen” een aantal uitgangspunten voor beleid in het sociale domein vastgesteld. Essentieel hierbij is de keuze om de nieuwe wet op de Wmo te combineren met de Participatiewet en de nieuwe wet op de Jeugdzorg. Zo wil de gemeente vorm geven aan nieuwe vormen van vraag gestuurd en integraal aanbod op het terrein van wonen, welzijn, (jeugd)zorg en werk. Daarnaast moet ook een stuk regelgeving worden vastgelegd in een verordening voor de Wmo en voor de jeugdhulp. Ook daar kunt u uw mening over geven.

Het concept beleidsplan Sociaal domein en de 2 verordeningen vormen een eerste beschrijving van hoe de gemeente denkt handen en voeten te geven aan de nieuwe invulling van het sociale domein. Op basis van uw reacties, aanvullend ambtelijke advies en het advies van de Wmo raad wordt medio september een eindversie opgesteld, welke dan nogmaals van 25 september tot en met 6 oktober voor inspraak wordt vrijgegeven.

U kunt de 3 documenten digitaal raadplegen op de website van de gemeente, www.borger-odoorn.nl. Ook kunt u ze inzien bij het Klantcontactcentrum van het gemeentehuis in Exloo.

U kunt een schriftelijke reactie sturen vóór 1 september 2014 naar het college van burgemeester en wethouders, Hoofdstraat 50, 7875 AD, Exloo of via de email gemeente@borger-odoorn.nl ovv inspraak Sociaal domein.

Naar boven