Gemeente Heerlen - Compensatie eigen risico vervalt in 2014

Kreeg u in 2013 een bijdrage als tegemoetkoming van het eigen risico zorgkosten? Dan ontvangt u op 8 of 9 juli een brief van het CAK, de organisatie die deze regeling uitvoert. Het kabinet heeft deze regeling Compensatie eigen risico (Cer) met ingang 2014 afgeschaft. Dit betekent dat deze compensatie voor hoge zorgkosten dit jaar niet meer wordt uitbetaald. Vanaf 2015 worden gemeenten ervoor verantwoordelijk om – met minder geld – iets te doen voor mensen met hoge zorgkosten.

Om welke regeling gaat het?

De regeling Compensatie eigen risico was voor mensen met hoge zorgkosten die het volledige eigen risico van de zorgverzekering moesten betalen. In bepaalde gevallen kon u daarvoor een jaarlijks geldbedrag ontvangen. Het Centraal Administratie Kantoor (CAK) betaalde jaarlijks deze bijdrage (€99 in 2013).

Nieuwe regeling voor mensen met hoge zorgkosten

Vanaf 2015 worden gemeenten ervoor verantwoordelijk om – met minder geld – iets te doen voor mensen met hoge zorgkosten. De gemeente Heerlen werkt aan een nieuwe regeling. Hoe deze regeling er precies uitziet, is nog niet bekend. Ook is nog niet bekend óf de gemeente Heerlen een nieuwe regeling vaststelt.

Brief van het CAK

Kreeg u in 2013 de bijdrage als tegemoetkoming van het eigen risico? Dan ontvangt u op 8 of 9 juli een brief van het CAK. Bij deze brief zit een antwoordkaart. Als u denkt in aanmerking te komen voor een nieuwe regeling, stuurt u dan deze antwoordkaart terug naar het CAK. De gemeente krijgt dan in het najaar uw gegevens van het CAK. Zodra er informatie over de nieuwe regeling is, informeren we u. Let op: het terugsturen van de antwoordkaart wil niet zeggen dat u een vervangende vergoeding ontvangt. Dat hangt af van uw situatie en de voorwaarden van de nieuwe regeling. Als u de antwoordkaart niet terugstuurt, kunt u altijd later nog de regeling aanvragen.

Eind 2014 meer informatie

Wij vragen nog even geduld te hebben met het stellen van vragen aan de gemeente naar aanleiding van de brief van het CAK. De nieuwe regeling maakt de gemeente eind 2014 bekend via www.heerlen.nl en op de gemeentepagina van weekblad GeZien.

Naar boven