Gemeente Nijkerk – Beleidsregel leerlingenvervoer 2014

Collegebesluit: 375497

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Nijkerk;

gelet op de Verordening leerlingenvervoer gemeente Nijkerk 2012 en de Verordening leerlingenvervoer 2014;

b e s l u i t :

vast te stellen de volgende: Beleidsregel leerlingenvervoer 2014

Artikel 1.
Bekostiging van vervoer per (brom)fiets

Voor een leerling die 9 jaar of ouder is waarbij de tussen de woning en de school groter is dan 6 kilometer en minder dan 10 kilometer, bestaat de vervoersvoorziening uit een fietsvergoeding.

Voor de berekening van de in lid 1 bedoelde afstanden worden delen van kilometers afgerond op hele kilometers (0,1 – 0,4 naar beneden; 0,5 – 0,9 naar boven).

Voor een leerling feitelijk per fiets de school bezoekt op een afstand groter dan 10 kilometer kan de vervoersvoorziening bestaan uit een fietsvervoeding voor de feitelijk afgelegde afstand.

De hoogte van de (brom)fietsvergoeding is gelijk aan het bedrag als bedoeld in artikel 4 onder b van de Reisregeling binnenland.

Als peildatum voor de leeftijd van de leerling is bepalend de leeftijd op 1 augustus van het schooljaar waarop het vervoer betrekking heeft.

Indien de leerling als bedoeld in lid 1 naar de mening van de ouders/ verzorgers niet in staat is gebruik te maken van de fiets, kunnen zij het college verzoeken om in aanmerking te komen voor een andere vorm van vervoer, onder overlegging van een advies van de commissie van begeleiding van de school (de zogenoemde “schoolverklaring”) of het advies van andere deskundigen.

Artikel 2.
Meetinstrument voor het bepalen van de afstand

Voor het bepalen van de afstand wordt gebruik gemaakt van de routeplanner Routenet (www.routenet.nl).

Artikel 3.
Aanvullend advies van deskundigen

Voor het vragen van advies aan andere deskundigen ter uitvoering van de Verordening leerlingenvervoer 2014 maakt het college gebruik van de diensten van Argonaut Advies uit Bilthoven of de Permanente Commisie Leerlingenzorg (PCL).

Het onderzoek, dat voor dit advies nodig is vindt plaats op de school van de leerling of op een nader door het college aan te geven plaats. Het onderzoek mag niet bij de leerling thuis plaatsvinden.

Artikel 4.Slotbepaling

Dit besluit wordt bekendgemaakt door plaatsing in het elektronisch gemeenteblad en treedt in werking op 1 augustus 2014.

De Beleidsregel leerlingenvervoer 2012 wordt ingetrokken.

Deze beleidsregel wordt aangehaald als: Beleidsregel leerlingenvervoer 2014.

Aldus vastgesteld in de collegevergadering

van 13 mei 2014,

Burgemeester en wethouders van Nijkerk,

de secretaris,

de burgemeester,

mevrouw mr. M.D. Haalstra.

de heer mr. drs. G.D. Renkema.

Naar boven