Verordening geurhinder en veehouderij 2014

De gemeenteraad van Boxtel heeft op 20 mei 2014 de Verordening geurhinder en veehouderij 2014 vastgesteld. Het doel van deze verordening is om een goed woon- en leefklimaat binnen de gemeente te waarborgen en om de uitbreiding van agrarische bedrijven mogelijk te maken.

Artikel 1 Begripsbepalingen

- Andere afstand: overeenkomstig artikel 6, derde lid van de wet vastgestelde andere afstand dan de afstand genoemd in artikel 4, eerste lid van de wet.

- Andere geurnorm: overeenkomstig artikel 6, eerste lid van de wet vastgestelde andere waarde voor de waarde genoemd in artikel 3, eerste lid van de wet.

- Gebied Tongeren – Nergena: gebied zoals aangegeven op de bij deze verordening behorende kaart.

- Geurgevoelig object: geurgevoelig object als bedoeld in artikel 1 van de wet.

- Veehouderij: inrichting die tot een krachtens artikel 1.1, derde lid, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht aangewezen categorie behoort en is bestemd voor het fokken, mesten, houden, verhandelen, verladen of wegen van dieren.

- Vergunning: omgevingsvergunning als bedoeld in artikel 2.1, eerste lid, onder e van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht.

- Wet: Wet geurhinder en veehouderij.

Artikel 2 Andere afstanden

  • 1.Voor geurgevoelige objecten gelegen binnen de bebouwde kom bedraagt de andere afstand 50 meter, indien het gaat om veehouderijen waarvoor vaste afstanden gelden met maximaal 56 dieren.

  • 2.Voor geurgevoelige objecten gelegen buiten de bebouwde kom bedraagt de andere afstand 25 meter, indien het gaat om veehouderijen waarvoor vaste afstanden gelden met maximaal 200 dieren.

Artikel 3 Overbelast gebied

Voor het gebied Tongeren – Nergena geldt een andere geurnorm met een waarde van 10,0 odour units per kubieke meter lucht.

Artikel 4 Slotbepalingen

  • 1.De op 9 september 2008 vastgestelde ‘Verordening geurhinder en veehouderij’ wordt ingetrokken.

  • 2.Aanvragen om vergunning die zijn ingediend vóór inwerkingtreding van deze verordening worden afgehandeld met inachtneming van de in het eerste lid ingetrokken verordening.

  • 3.Deze verordening wordt aangehaald als de “Verordening geurhinder en veehouderij Boxtel 2014”.

Aldus vastgesteld in zijn openbare vergadering van 20-05-14.

De gemeenteraad van Boxtel,

De voorzitter,

M.Buijs

De plv griffier,

Mw. I.H.M. Smits

Naar boven