Wijziging van de Regeling voor de behandeling van bezwaarschriften voor de gemeente Arnhem 2010

In de gemeente Arnhem is vorig jaar een pilot gehouden met het horen van bezwaarmakers door medewerkers van de gemeente Arnhem. Na evaluatie van deze pilot is besloten om het aantal categorieën van besluiten waarbij het horen door een medewerker van de gemeente Arnhem kan plaatsvinden, uit te breiden. Daardoor zullen minder bezwaarschriften via één van de drie bezwaarschriftencommissies van de gemeente Arnhem worden behandeld. Vanuit het oogpunt van efficiëntie en kostenbesparing zullen de algemene bezwaarschriftencommissie en de bezwaarschriftencommissie sociale zekerheid worden samengevoegd en zullen de bezwaarschriften voortaan door twee in plaats van drie bezwaarschriftencommissies worden behandeld. Om dit te kunnen realiseren is een aanpassing van de Regeling voor de behandeling van bezwaarschriften voor de gemeente Arnhem 2010 noodzakelijk.

  • De gemeenteraad, het college van burgemeester en wethouders en de burgemeester hebben besloten de Regeling voor de behandeling van bezwaarschriften voor de gemeente Arnhem 2010 te wijzigen. Hierdoor worden twee bezwaarschriftencommissies ingesteld om te horen en te adviseren bij de behandeling van bezwaarschriften

  • Het college van burgemeester en wethouders heeft verder een aantal categorieën van besluiten aangewezen, waarbij het horen door een medewerker van de gemeente Arnhem kan plaatsvinden.

  • De wijziging van de Regeling voor de behandeling van bezwaarschriften voor de gemeente Arnhem 2010 en het aanwijzingsbesluit van het college van burgemeester en wethouders treden inwerking op 1 juli 2014.

Inzien

Het collegebesluit van 11 maart 2014 en het raadsbesluit van 26 mei 2014 liggen tijdens kantooruren ter inzage bij:

a. de balie van de afdeling Informatie en Services, Koningstraat 38;

b. loket Zuid, Kronenburgpassage 2 (Winkelcentrum Kronenburg).

De integrale tekst van de Regeling voor de behandeling van bezwaarschriften voor de gemeente Arnhem kunt u vinden op www.overheid.nl

Naar boven