Verordening VROM Starterslening

De gemeente Borne kent een tweetal Startersleningen, welke beiden zijn gewijzigd.

Het voorstel tot wijziging van de verordening VROM Starterslening is op 20 december 2011 door de gemeenteraad vastgesteld.

In deze verordening zijn bepalingen opgenomen met betrekking tot of en op welke wijze iemand in aanmerking komt voor een VROM Starterslening.

De wijziging in deze verordening houdt in dat de gemeentelijke randvoorwaarde met betrekking tot de maximale koopsom van de aan te kopen woning wordt verlaagd van € 230.000,-- naar € 210.000,--. Daarnaast wordt de VROM Starterslening voortaan beperkt tot woningen uit de bestaande woningvoorraad.

De verordening treedt in werking op 9 juni 2014 en ligt voor een ieder vanaf 2 juni voor een periode van 12 weken ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis in Borne. Een afschrift is op verzoek en tegen betaling van de kosten verkrijgbaar. De in werking treding gaat terug tot 21 december 2011.

Het voorstel tot wijziging van de Starterslening Bornsche Maten is op 18 december 2012 door de gemeenteraad vastgesteld.

In deze verordening zijn bepalingen opgenomen met betrekking tot of en op welke wijze iemand in aanmerking komt voor een VROM Starterslening.

De wijziging in deze verordening houdt in dat de gemeentelijke randvoorwaarden zodanig zijn aangepast dat deze startersleningen ook toegankelijk worden gemaakt voor kopers van projectmatig ontwikkelde nieuwbouwwoningen in de Bornsche maten.

De verordening treedt in werking op 9 juni 2014 en ligt voor een ieder vanaf 2 juni voor een periode van 12 weken ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis in Borne. Een afschrift is op verzoek en tegen betaling van de kosten verkrijgbaar. De in werking treding gaat terug tot 19 december 2011.

Naar boven