Parkeerverordening 2014

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad van de gemeente Hilversum op 8 januari 2014 heeft besloten tot vaststelling van de Parkeerverordening Hilversum 2014. Op 26 november 2013 hebben Burgemeester en wethouders besloten de Nadere Regels Parkeervergunningen 2014 vast te stellen onder het voorbehoud van instemming van de gemeenteraad met de verordening. De (rechtsgeldige) bekendmaking van deze verordening en de nadere regels parkeervergunningen heeft plaatsgehad op de overheidswebsite www.officielebekendmakingen.nl op *.

De Parkeerverordening Hilversum 2014 bevat de hoofdregels t.a.v. de vergunningverlening. De Nadere Regels Parkeervergunningen 2014 bevat de uitwerking van de regels die gelden bij de parkeervergunningverlening.

Eén van de uitgangspunten van de actualisatie van de parkeerverordening is het creëren van meer maatwerk en flexibiliteit geweest. De druk op de openbare ruimte met betrekking tot de parkeercapaciteit wordt steeds groter, waardoor de wens om maatwerk te kunnen leveren groter wordt. De huidige regels geven hiervoor onvoldoende mogelijkheden. Door het college een ruimere bevoegdheid te geven ten aanzien van het stellen van nadere regels, kan beter ingespeeld worden op de vraag naar parkeervergunningen enerzijds en de beschikbaarheid van de openbare parkeerplaatsen anderzijds in een (deel)gebied. Dit geeft het college de mogelijkheid om afhankelijk van de ruimte op straat, het aantal adressen en de opbouw van de wijk een “passend parkeerregime” te bieden in een (deel)gebied. Daarnaast is in de afgelopen periode een aantal onderwerpen naar voren gekomen, dat nader verduidelijkt of uitgewerkt diende te worden. Op onderwerpen is verduidelijking en aanvulling gekomen.

De Parkeerverordening Hilversum 2014 en de Nadere Regels Parkeervergunningen 2014 die binnen 8 dagen na bekendmaking (doch niet eerder dan met ingang van 1 februari 2014) in werking treden, alsmede het raadsbesluit en raadsvoorstel zijn voor een ieder gedurende de openingstijden digitaal in te zien in de burgerleeskamer bij de afdeling Publiekszaken in het stadskantoor, Oude Enghweg 23, Hilversum. Een ieder kan tegen betaling van leges een afschrift verkrijgen van de bovengenoemde stukken. Ook is de tekst van de verordening vanaf de datum inwerkingtreding te raadplegen en te downloaden via de gemeentelijke website: www.hilversumparkeren.nl.

Naar boven