Ontwerp-bestemmingsplan Aan de Vaart (DFS Terrein) en ontwerp-besluit hogere geluidwaarden, Alkmaar

Bestemmingsplan Aan de Vaart

Burgemeester en wethouders van Alkmaar maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het bestemmingsplan 'Aan de Vaart' in ontwerp ter inzage ligt.

Het plangebied 'Aan de Vaart' ligt in het noordoostelijk deel van de stad en wordt globaal begrensd door de Hoornseweg, de Veertsloot, de Nollenweg en de Herenweg.

Het gebied bestaat grotendeels uit sportvelden, voorzieningen en bebouwing ten dienste van de sportfuncties zoals een kantine, kleedlokalen en parkeervoorzieningen. De randen van het sportcomplex bestaan uit water geflankeerd door een groenstrook.

Het bestemmingsplan 'Aan de Vaart' vormt het juridisch kader voor de herontwikkeling van het plangebied, waarin woningbouwontwikkeling aan de westzijde en sportvoorzieningen aan de oostzijde mogelijk worden gemaakt.

Het ontwerp-bestemmingsplan ligt voor een ieder gedurende zes weken ter inzage met ingang van donderdag 22 mei 2014 tot en met woensdag 2 juli 2014 bij de balie ‘Bouwen en Wonen’ van het Stadskantoor aan het Mallegatsplein 10 te Alkmaar. De openingstijden van het Stadskantoor zijn op maandag tot en met vrijdag van 09.00-12.00 uur zonder afspraak, op maandag tot en met vrijdag van 12.00-16.30 uur op afspraak en donderdagavond van 16.30-20.00 uur op afspraak. U kunt een afspraak maken via de website van de gemeente Alkmaar of telefonisch tel. 14072 op maandag tot en met vrijdag van 08.30-17.00 uur.

Daarnaast kunt u het bestemmingsplan langs elektronische weg inzien via onze internetpagina www.alkmaar.nl (Bedrijven/Ruimtelijke Plannen/ Plannen ter inzage) of via www.ruimtelijkeplannen.nl (onder de vermelding Alkmaar, Aan de Vaart) of onder de code: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn= NL.IMRO.0361.BP00121-0201.

Ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan kan een ieder gedurende bovengenoemde termijn schriftelijk, of mondeling zienswijzen indienen bij de gemeenteraad. Reacties kunnen worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders, t.a.v. Ruimtelijke Plannen, Postbus 53, 1800 BC Alkmaar.

Hogere geluidwaarden Aan de Vaart

Overeenkomstig de Wet geluidhinder maken Burgemeester en Wethouders van Alkmaar bekend dat zij een hogere waarde voor de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting ten gevolge van wegverkeerslawaai willen vaststellen van 53 dB voor maximaal 40 woningen binnen het bestemmingsplan “Aan de Vaart” ten gevolge van het wegverkeer van de N508 Nollenweg.

Het ontwerpbesluit hogere waarden ligt samen met de aanvraag en het akoestisch onderzoek gedurende bovenstaande periode ter inzage.

Ten aanzien van het ontwerpbesluit hogere waarde wegverkeerslawaai kan een ieder gedurende bovengenoemde termijn schriftelijk een zienswijze indienen. De reactie kan worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders, sector Stadsontwikkeling, t.a.v. vakgroep Geluid, Postbus 53, 1800 BC Alkmaar.

Burgemeester en wethouders van Alkmaar,

21 mei 2014

Naar boven