Horecarverordening 2014 

Hoofdstuk 1:
Begripsbepalingen

De gemeenteraad van Diemen in vergadering bijeen,

Gelet op de voordracht van het college d.d. 4 februari 2014;

Overwegende dat deze verordening niet eerder in werking treedt dan na afronding van de inspraakprocedure onder het voorbehoud dat deze inspraakprocedure geen zienswijze(n) oplevert.

Gelet op

de artikelen 4 eerste tot en met derde lid en 25d van de Drank- en Horecawet

Besluit

De "Drank- en horecaverordening Diemen 2014" vast te stellen.

Artikel 1.1
Begripsbepaling

Voor toepassing van deze verordening wordt verstaan onder:

  • a.de wet: Drank- en Horecawet;

  • b.paracommerciële inrichting: een inrichting waarin een paracommerciële rechtspersoon in eigen beheer het horecabedrijf exploiteert;

Voor toepassing van deze verordening wordt onder overige begrippen in deze verordening verstaan hetgeen de wet daaronder verstaat.

Hoofdstuk 2:Bepalingen
voor inrichtingen waarin het horecabedrijf wordt uitgeoefend

Artikel 2.1
Prijsacties horeca

Ter bescherming van de volksgezondheid of in het belang van de openbare orde is het verboden bedrijfsmatig of anders dan om niet alcoholhoudende dranken te verstrekken voor gebruik ter plaatse tegen een prijs die voor een periode van 24 uur of korter lager is dan 60% van de prijs die in de betreffende horecalokaliteit of op het betreffende terras gewoonlijk wordt gevraagd.

Hoofdstuk 3:
Aanvullende bepalingen voor paracommerciële inrichtingen

Artikel 3.1
Schenktijden paracommerciële inrichtingen

Paracommerciële rechtspersonen verstrekken uitsluitend alcoholhoudende drank tussen 11.00 uur en 24.00 uur

Voor zover er bij paracommerciële rechtspersonen als bedoeld in het eerste lid stichtings- of verenigingsactiviteiten plaatsvinden die eindigen na 23.00 uur, is het deze paracommerciële rechtspersonen toegestaan, in aanvulling op de schenktijden genoemd in lid 1, alcoholhoudende drank te verstrekken tot één uur na beëindiging van deze activiteiten.

Artikel 3.2
Bijeenkomsten van persoonlijke aard en bijeenkomsten voor derden

In afwijking van het bepaalde in artikel 3.1 kunnen paracommerciële rechtspersonen maximaal viermaal per jaar alcoholhoudende drank verstrekken tijdens bijeenkomsten van persoonlijke aard.

In afwijking van het bepaalde in artikel 3.1 kunnen paracommerciële rechtspersonen alcoholhoudende drank verstrekken tijdens bijeenkomsten welke niet van persoonlijke aard zijn en die gericht zijn op personen die niet of niet rechtstreeks bij de activiteiten van de desbetreffende rechtspersoon betrokken zijn, voor zover dit ten gunste is van een charitatieve instelling uit de gemeente Diemen.

De paracommerciële rechtspersoon doet uiterlijk 4 weken vóór een bijeenkomst als bedoeld in het eerste en tweede lid hiervan melding aan de burgemeester.

Voor zover bijeenkomsten, zoals bedoeld in het eerste lid onder, worden gehouden bij een vereniging, mogen deze slechts worden gehouden ten gunste van een lid van die vereniging.

Hoofdstuk 4:
Bepalingen voor detailhandel

(gereserveerd)

Hoofdstuk 5:Overgangs-
en slotbepalingen

Artikel 5.1
Inwerkingtreding

Deze verordening treedt in werking na afronding van de inspraakprocedure, mits tegen het concept van deze verordening geen zienswijze(n) is (zijn) ingediend, met ingang van de dag na die van bekendmaking.

Artikel 5.2
Citeertitel

Deze verordening wordt aangehaald als: Drank- en horecaverordening Diemen 2014

Aldus besloten tijdens de gemeenteraadsvergadering van 23 januari 2014,

De voorzitter,

De griffier,

Naar boven