Omgevingsvergunning en Besluit hogere grenswaarde “Emmen, Wilhelminastraat 110” week 19

Besluit omgevingsvergunning

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Emmen deelt mee dat een omgevingsvergunning is verleend voor het verbouwen en veranderen van de (voormalige) winkellocaties met adres Wilhelminastraat 109 en 110 te Emmen in vier woonstudio’s op de begane grond. De aanvraag is geregistreerd onder zaak-83066 en heeft als planidentificatienummer NL.IMRO.0114.Zaak83066-V701.

Het besluit met bijbehorende stukken ligt vanaf woensdag 7 mei 2014 gedurende een termijn van 6 weken ter inzage tijdens kantooruren van 8.30 tot 16.30 uur en donderdags van 8.30 tot 19.00 uur bij het Klant Contact Centrum (KCC), Raadhuisplein 1 te Emmen. Het besluit en bijbehorende stukken zijn ook digitaal raadpleegbaar via www.emmen.nl/bestemmingsplannen of via www.ruimtelijkeplannen.nl (“Emmen, Wilhelminastraat 110” met planid NL.IMRO.0114.Zaak83066-V701).

Gedurende de ter inzage termijn van 6 weken kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbesluit. Ook kan beroep worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijze naar voren heeft gebracht. Een schriftelijk en gemotiveerd beroepschrift kunt u indienen bij de Rechtbank Noord-Nederland, afdeling bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD Groningen.

Als u tegen een besluit beroep instelt, heeft dit geen schorsende werking, waardoor het besluit daags na afloop van de beroepstermijn inwerking treedt. Uitvoering van een besluit kan nadelig voor u zijn. Daarom kunt u bij afzonderlijke brief een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de Sector bestuursrecht van de Rechtbank Noord-Nederland, afdeling bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD Groningen.

Besluit vaststellen hogere grenswaarde

Burgemeester en wethouders van Emmen hebben bij besluit van 7 april 2014  een hogere grenswaarde ten gevolge van industrielawaai als bedoeld in artikel 59 e.v. van de Wet geluidhinder en een hogere grenswaarde ten gevolge van wegverkeerslawaai als bedoeld in artikel 82 e.v. van de Wet geluidhinder vastgesteld ten behoeve van bovengenoemde omgevingsvergunning. Er zijn geen zienswijzen ingediend. Het besluit is niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbesluit.

Het plan is gelegen binnen de bestaande geluidzone van het industrieterrein Bargermeer in Emmen. Om het gewenste plan mogelijk te maken vanuit de Wet geluidhinder is een hogere grenswaarde ten gevolge van industrielawaai vastgesteld van 52 dB(A). Het plan is tevens gelegen binnen de bestaande geluidzone van de Wilhelminastraat en de Klepel in Emmen. Om het gewenste plan mogelijk te maken vanuit de Wet geluidhinder is een hogere grenswaarde ten gevolge van wegverkeerslawaai vastgesteld van resp.56 dB en 57 dB.

Het besluit met bijbehorende stukken ligt vanaf woensdag 7 mei 2014 gedurende een termijn van 6 weken ter inzage tijdens kantooruren van 8.30 tot 16.30 uur en donderdags van 8.30 tot 19.00 uur bij het Klant Contact Centrum (KCC), Raadhuisplein 1 te Emmen. Gedurende de ter inzage termijn van 6 weken kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbesluit. Ook kan beroep worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat geen zienswijze naar voren is  gebracht. Het beroepschrift moet gea­dresseerd worden aan: De Raad van State, Afdeling bestuurs­recht­spraak, postbus 200­19, 2500 EA Den Haag.

Als u tegen een besluit beroep instelt, heeft dit geen schorsende werking, waardoor het besluit daags na afloop van de beroepstermijn inwerking treedt. Uitvoering van een besluit kan nadelig voor u zijn. Daarom kunt u bij afzonderlijke brief een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuurs­recht­spraak van de Raad van State, postbus 200­19, 2500 EA Den Haag.

Naar boven