aanwijzingsbesluit openstelling winkels op feestdagen

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 18 maart 2014 een besluit genomen over het aanwijzen van feestdagen waarop het verbod zoals bedoeld in artikel 2 lid 1, sub b van de Winkeltijdenwet niet geldt en winkels open mogen zijn.

De volgende feestdagen zijn aangewezen:

  • -Nieuwjaarsdag;

  • -Tweede Paasdag;

  • -Hemelvaartdag;

  • -Tweede Pinksterdag.

Winkels mogen dan van 12.00 – 18.00 uur open zijn en supermarkten van 12.00 – 20.00 uur.

Over de wenselijkheid om ook Tweede Kerstdag als feestdag aan te wijzen waarop winkels geopend mogen zijn, zal het college vóór de zomer een besluit nemen.

INWERKINGTREDING

Het aanwijzingsbesluit treedt in werking op de dag na bekendmaking.

INZIEN

Het collegebesluit van 18 maart 2014 ligt van 4 april 2014 gedurende zes weken ter inzage bij het loket BWL in het stadhuis.

BEZWAAR

Tegen het besluit tot aanwijzing van de feestdagen kan een belanghebbende binnen zes weken schriftelijk en gemotiveerd bezwaar indienen bij:

Het college van burgemeester en wethouders van Arnhem

t.a.v. afdeling Juridisch Advies en Control

Postbus 9200

6800 HA Arnhem

VOORLOPIGE VOORZIENING

Het indienen van een bezwaarschrift houdt niet in dat de werking van het besluit wordt opgeschort. Om dat te bereiken, moet een belanghebbende naast het indienen van een bezwaarschrift ook een schriftelijk verzoek om voorlopige voorziening sturen naar de voorzieningenrechter van het College

van Beroep voor het bedrijfsleven (Postbus 20021, 2500 EA Den Haag). Deze rechter kan, in spoedeisende gevallen, een dergelijke voorziening treffen. Met uw verzoek aan de voorzieningenrechter moet u een kopie van uw bezwaarschrift meesturen. Als u van deze mogelijkheid gebruik maakt, wordt u griffierecht berekend.

Ondertekening

Arnhem, 3 april 2014

Naar boven