Beleid ‘Verlenen en gedogen met beleid’ voor recreatiepark Bronsbergen vastgesteld

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij op 26 februari 2014 het gedoogbeleid voor recreatiepark Bronsbergen hebben vastgesteld.

Het beleid maakt het mogelijk om met een gedoogbeschikking maximaal 5 jaar in een recreatiewoning te wonen. De vijf jaren termijn vangt aan op de datum van inwerkingtreding van het beleid. In het gedoogbeleid is nader aangegeven door wie een gedoogbeschikking kan worden aangevraagd.

Beleidsregel omgevingsvergunning

Tegelijkertijd met de vaststelling van het gedoogbeleid heeft het college de beleidsregel voor het aanvragen van een omgevingsvergunning voor permanente bewoning van een recreatiewoning vastgesteld. In deze beleidsregel is aangegeven welke bewijsmiddelen kunnen worden ingediend om aan te tonen dat de recreatiewoning voor of op uiterlijk 31 oktober 2003 onafgebroken wordt bewoond. De in de beleidsregel opgenomen bewijsmiddelen zijn niet uitputtend. Mogelijk kan op basis van andere bewijsmiddelen worden aangetoond dat de bewoning van de recreatiewoning vóór of op uiterlijk 31 oktober 2003 is aangevangen.

Inspraak

Het beleid heeft van 28 november 2013 tot en met 29 december 2013 voor inspraak ter inzage gelegen. Gedurende deze periode zijn geen zienswijzen door de gemeente ontvangen.

Inwerkingtreding beleid en beleidsegel

Het beleid en de beleidsregel treden op 1 mei 2014 in werking.

Nadere informatie

Voor nader informatie kunt u contact opnemen met de heer T.C. Janssen of de heer N. van Buitenen. Zij zijn bereikbaar via het algemene telefoonnummer 014 0575 van de gemeente.

U kunt ook informatie vinden op de website van de gemeente Zutphen www.zutphen.nl of van de VvE Bronsbergen www.vebronsbergen.nl.

Naar boven