Vaststelling Verordening Eigen Bijdragen Maatschappelijke Opvang / Vrouwenopvang 2014

Op 24 februari 2014 heeft de Raad de Verordening Eigen Bijdragen Maatschappelijke Opvang / Vrouwenopvang 2014 vastgesteld.

Al sinds jaar en dag wordt voor verblijf in de maatschappelijke opvang (MO) en vrouwenopvang (VO) een eigen bijdrage in rekening gebracht. Een wijziging van de Wet maatschappelijke ondersteuning in 2013 bepaalde dat de eigen bijdragen voor MO en VO door gemeenten bij verordening geregeld worden, en vervolgens door of namens hen worden vastgesteld en geïnd. Om die reden is deze verordening voor het kunnen opleggen van een eigen bijdrage voor verblijf in de MO en VO opgesteld.

Het College van Burgemeester en Wethouders heeft het Mandaatbesluit maatschappelijke opvang en vrouwenopvang vastgesteld, waarmee het de instellingen IrisZorg, RIBW AVV en Moviera mandateert tot het opleggen en innen van de eigen bijdrage maatschappelijke opvang en vrouwenopvang voor 2014.

De besluiten van de Raad en het College zijn te vinden op www.Arnhem.nl en liggen tijdens kantooruren ter inzage bij de balie van de afdeling Informatie & Services, Koningstraat 38. Desgevraagd wordt u een kopie van de besluiten toegezonden.

Naar boven