Wet Ruimtelijke Ordening / Wet geluidhinder

Vastgesteld bestemmingsplan Sanering glastuinbouw Boomweg 18a Rockanje

Vastgesteld besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders van Westvoorne maken, in overeenstemming met het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad op 25 februari 2014 het bestemmingsplan Sanering glastuinbouw Boomweg 18a Rockanje ongewijzigd heeft vastgesteld. Ook wordt bekend gemaakt dat een bijbehorend besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder is vastgesteld.

De stukken liggen met ingang van 6 maart 2014 ter inzage. U kunt de stukken downloaden van de website www.westvoorne.nl/grondgebied, onder het kopje ‘bestemmingsplannen’. Het bestemmingsplan is ook in te zien via de website RO-Online: www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.0614.0000bpBoomweg18a-0100. Tot slot zijn alle stukken zowel in papieren vorm als digitaal in te zien in het gemeentehuis, Raadhuislaan 6 in Rockanje. Het gemeentehuis is geopend op werkdagen van 08.30 tot 12.00 uur en op woensdagen van 13.30 tot 18.30 uur.

Plangebied en doel bestemmingsplan

Met het bestemmingsplan zijn de mogelijkheden om op het perceel Boomweg 18a in Rockanje een glastuinbouwbedrijf uit te oefenen verwijderd. De bedrijfsbebouwing wordt gesloopt en de bedrijfswoning is omgezet naar een ‘burgerwoning’. Ter compensatie is bouw van één woning mogelijk gemaakt op het perceel tussen Lodderlandsedijk 42 en 44 Rockanje en van twee woningen op het perceel tussen Doornweg 1c en 3 Rockanje.

Besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder

De nieuwe woning die met het bestemmingsplan mogelijk wordt gemaakt aan de Lodderlandsedijk voldoet niet aan de voorkeursgrenswaarde voor wegverkeerslawaai. Gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan heeft daarom een ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder ter inzage gelegen. Het besluit hogere grenswaarden is ongewijzigd vastgesteld.

Instellen beroep en verzoek voorlopige voorziening

Op grond van de Wet ruimtelijke ordening respectievelijk de Wet geluidhinder en de Algemene wet bestuursrecht kan met ingang van 7 maart 2014 gedurende zes weken beroep worden ingesteld tegen de besluiten van de raad (v.w.b. het bestemmingsplan) en het college (v.w.b. de hogere grenswaarden). Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om tijdig een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan of het ontwerpbesluit in te dienen.

Een beroepschrift moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA in Den Haag. Aan het instellen van beroep zijn kosten verbonden (griffierecht). Het bestemmingsplan en het besluit hogere grenswaarden treden de dag na afloop van de beroepstermijn in werking. Dit kan alleen worden tegengegaan door een voorlopige voorziening van de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak Raad van State. Hiervoor moet binnen de termijn van de terinzagelegging van het vastgestelde plan of besluit beroep worden ingesteld en moet ook een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak worden ingediend op het bovengenoemde adres. Wanneer om voorlopige voorziening is verzocht, treedt het plan of het besluit niet eerder in werking dan nadat op dat verzoek is beslist.

Naar boven