Aanwijzingsbesluit toezichthouders intergemeentelijke handhavingspool Drank- en Horecawet

De burgemeester van Etten-Leur maakt bekend dat zij op 16 december 2013 het aanwijzingsbesluit ‘Toezichthouders Drank- en Horecawet samenwerking Toezicht & Handhaving Horeca’ heeft vastgesteld. Bij dit besluit, dat -o.a. gebaseerd is op artikel 41 van de Drank- en Horecawet- zijn als toezichthouder ten behoeve van de intergemeentelijke handhavingspool Drank- en Horeca, de buitengewone opsporingsambtenaren aangewezen van de gemeenten Breda, Etten-Leur, Zundert, Oosterhout en Woudrichem.

Deze opsporingsambtenaren zijn gecertificeerd conform de Regeling toezichthoudende ambtenaren Drank- en Horecawet. Zij zullen toezien dat deze wet alsmede alle op deze wet gebaseerde artikelen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) en daarmee verband houdende regelgeving, worden nageleefd in alle aan deze pool deelnemende gemeenten, waaronder de gemeente Etten-Leur.

Het besluit treedt per 1 januari 2014 in werking en ligt voor eenieder, met ingang van 30 december 2013 gedurende een periode van zes weken ter inzage in het informatiecentrum  in het Stadskantoor, ingang Roosendaalseweg 4, Etten-Leur.

Belanghebbenden kunnen binnen die termijn van zes weken een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de burgemeester van Etten-Leur, Postbus 10.100, 4870 GA Etten-Leur.

Het maken van bezwaar schorst niet de werking van dit besluit.

Tegelijk met het bezwaarschrift en gedurende de behandeling daarvan, kan bij de Voorzieningenrechter een verzoek om voorlopige voorziening worden gevraagd indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Het adres van de Voorzieningenrechter is Rechtbank Zeeland-West-Brabant, Postbus 90.006, 4800 PA Breda. Voor de behandeling van het verzoek  wordt een bedrag aan griffierecht geheven.

Etten-Leur, 29 december 2013

Naar boven