Wijziging subsidieregeling Schakelklas

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Eindhoven maakt bekend, dat het in de vergadering van 24 mei 2022 heeft besloten

 

De subsidieregeling Schakelklas als volgt te wijzigen:

 

 

 

I.

A.

In artikel 3 “Subsidieaanvrager” de tekst te vervangen door de volgende tekst, luidende:

Voor subsidie komen in aanmerking die schoolbesturen, die in de door de onderwijsinspectie gehanteerde meest actuele Cbs-lijst ‘driejaarsgemiddelde schoolwegingen’ scholen met de hoogste weging hebben. Het college bepaalt jaarlijks het subsidieplafond voor schakelklassen. Eenmaal per vier jaar wordt de meest actuele Cbs-lijst gebruikt om te bepalen voor welke scholen schakelklassubsidie kan worden aangevraagd. De schoolbesturen zetten in principe de subsidie in op de geselecteerde scholen, maar mogen beredeneerd hiervan afwijken, mits aan de vereisten in artikel 5 wordt voldaan.

 

B.

In artikel 4 “De te subsidiëren activiteiten” de tekst te vervangen door de volgende tekst, luidende:

Een jaarlijkse subsidie, mits deze bijdraagt aan de doelen zoals omschreven in artikel 2, wordt verleend voor een schakelklas.

 

II.

Het bepaalde onder I. treedt in werking met ingang van de dag volgend op haar bekendmaking geldt voor aanvragen betrekking hebbende op activiteiten vanaf 1 januari 2023.

 

 

Eindhoven, 24 mei 2022

Het college van burgemeester en wethouders van Eindhoven,

,burgemeester

,secretaris

 

Naar boven