Bekendmaking actieplannen omgevingslawaai Schiphol, hoofdspoorwegen en rijkswegen, Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

De Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat heeft de actieplannen omgevingslawaai Schiphol, hoofdspoorwegen en rijkswegen vastgesteld op 29 augustus 2018.

Elke vijf jaar maken de lidstaten van de Europese Unie geluidsbelastingkaarten en actieplannen Omgevingslawaai. De derde vijfjaarlijkse periode voor het opstellen van de actieplannen is nu aan de orde. In de actieplannen wordt een overzicht gegeven van de effecten van de maatregelen die de afgelopen vijf jaar zijn getroffen om het geluid afkomstig van Schiphol, hoofdspoorwegen en rijkswegen te beheersen. De actieplannen zijn bedoeld om het beleid en de effecten van de verwachte maatregelen op landelijke schaal te beschrijven.

Van vrijdag 9 februari tot en met donderdag 22 maart 2018 is er een zienswijzenprocedure geweest op de ontwerp actieplannen omgevingslawaai Schiphol, hoofdspoorwegen en rijkswegen. De Nota van antwoord is te vinden in het definitief actieplan.

De actieplannen staan niet open voor bezwaar en beroep.

Stukken bekijken

De definitieve actieplannen en de nota’s van antwoord zijn vanaf donderdag 27 september 2018 te vinden op de volgende websites:

U kunt de documenten van donderdag 27 september tot en met woensdag 21 november 2018 bekijken op het volgende adres:

  • Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Rijnstraat 8 te Den Haag (alleen op afspraak, telefoon 070 456 89 99).

Informatie

Meer informatie op: www.platformparticipatie.nl/actieplannenomgevingslawaai.

Vragen over de procedure? Directie participatie, telefoon 070 456 89 99.

Vragen over het project? Projectcoördinator Sylvia Koolmees-Grootendorst, telefoon 06 11 60 45 43.

Naar boven