Regeling van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 16 juni 2017, 2017-0000099259, tot wijziging van de Regeling melding Wet arbeid vreemdelingen

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Gelet op artikel 2a, derde lid, van de Wet arbeid vreemdelingen;

Besluit:

ARTIKEL I

In artikel 3, eerste lid, van de Regeling melding Wet arbeid vreemdelingen wordt onder vernummering van onderdeel b tot en met onderdeel c tot onderdeel c tot en met onderdeel d na onderdeel a een nieuw onderdeel ingevoegd, luidende:

  • b. de werkgever van de vreemdeling, bedoeld in artikel 1k van het Besluit uitvoering Wet arbeid vreemdelingen, die meldt: het kenmerk van het goedgekeurde traject, de gegevens van de werkgever in Nederland, de naam, het adres, en indien van toepassing, het KvK-nummer of vergelijkbare registratiegegevens in het land van vestiging van de in het buitenland gevestigde onderneming, werkgever of opdrachtgever, de identiteitsgegevens van de vreemdeling, de omschrijving, aard en duur van de werkzaamheden, en het adres van de werkplek in Nederland;

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 juli 2017.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 16 juni 2017

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, L.F. Asscher

TOELICHTING

In artikel 2a van de Wet arbeid vreemdelingen (Wav) is de meldingsplicht voor werkgevers van vreemdelingen, ten aanzien van wie het verbod uit artikel 2 van de Wav niet geldt, neergelegd. Het niet naleven van dit artikel is als overtreding aangemerkt in artikel 18 van de Wav.

Met deze wijziging van de Regeling melding Wet arbeid vreemdelingen wordt de meldingsplicht nader ingevuld voor de werkgever die gebruik maakt van de Regeling internationaal handelsverkeer, zoals dit is neergelegd in artikel 1k van het Besluit uitvoering Wet arbeid vreemdelingen (Stb, 2017, nr. 134). Zodra een vreemdeling in het kader van deze regeling naar Nederland komt, meldt de werkgever het kenmerk van het vooraf door het UWV goedgekeurde traject waarbinnen de vreemdeling werkzaamheden zal verrichten, gegevens van de werkgever in Nederland en de in het buitenland gevestigde onderneming, werkgever of opdrachtgever, de gegevens over de werkzaamheden evenals de identiteitsgegevens van de vreemdeling.

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, L.F. Asscher

Naar boven