Besluit van de Minister voor Wonen en Rijksdienst van 22 maart 2016, nr. 2016-0000171407, houdende benoeming van de Commissie geschilbeslechting bij totstandkoming van prestatieafspraken als bedoeld in artikel 44 van de Woningwet (Benoemingsbesluit Adviescommissie geschilbeslechting prestatieafspraken Woningwet)

De Minister voor Wonen en Rijksdienst,

Besluit:

Artikel 1

Met ingang van 1 april 2016 voor de duur van 4 jaar tot voorzitter van de Adviescommissie geschilbeslechting prestatieafspraken Woningwet te benoemen:

Mevrouw S.M. Dekker.

Artikel 2

Met ingang van 1 april 2016 voor de duur van 4 jaar tot lid van de Adviescommissie geschilbeslechting prestatieafspraken Woningwet te benoemen:

  • a. op schriftelijke voordracht uit de kring van organisaties die zich ten doel stellen de belangen van toegelaten instellingen te behartigen, de heer J. van der Schaar;

  • b. op schriftelijke voordracht uit de kring van organisaties die zich ten doel stellen de belangen van gemeenten te behartigen, mevrouw P.J.M.G. Blanksma – van den Heuvel;

  • c. op schriftelijke voordracht uit de kring van organisaties die zich ten doel stellen de belangen van bewonersorganisaties te behartigen, de heer L.J. de Waal.

Artikel 3

Met ingang van 1 april 2016 voor de duur van 4 jaar tot plaatsvervangend lid van de Adviescommissie geschilbeslechting prestatieafspraken Woningwet te benoemen:

  • a. op schriftelijke voordracht uit de kring van organisaties die zich ten doel stellen de belangen van toegelaten instellingen te behartigen, mevrouw Y.J.L. Geerdink;

  • b. op schriftelijke voordracht uit de kring van organisaties die zich ten doel stellen de belangen van gemeenten te behartigen, mevrouw K.R. Veldhuijzen;

  • c. op schriftelijke voordracht uit de kring van organisaties die zich ten doel stellen de belangen van bewonersorganisaties te behartigen, mevrouw J.M.A. Mooren.

Artikel 4

Dit besluit treedt in werking met ingang van 1 april 2016.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister voor Wonen en Rijksdienst, S.A. Blok

TOELICHTING

Dit besluit regelt de benoeming van de voorzitter en (plaatsvervangende) leden van de Adviescommissie geschilbeslechting prestatieafspraken Woningwet. Op grond van artikel 44 van de Woningwet kunnen geschillen die aan de totstandkoming van prestatieafspraken in de weg staan, worden voorgelegd aan de Minister. De Minister laat zich bij geschillen adviseren door een paritair samengestelde commissie, zoals opgenomen in artikel 40 van het Besluit toegelaten instellingen volkshuisvesting (Btiv) en de voorwaarden zoals gesteld in artikel 19a tot en met 19d van de Regeling toegelaten instellingen volkshuisvesting (Rtiv).

Het Instellingsbesluit Adviescommissie geschilbeslechting prestatieafspraken Woningwet, regelt de wijze waarop de (plaatsvervangende) leden worden voorgedragen voor benoeming door de Minister. Er wordt geen plaatsvervangende voorzitter benoemd. In de werkwijze van de commissie, die de Minister moet goedkeuren, dient te zijn opgenomen hoe de commissie voorziet in een plaatsvervanger in het geval dat de voorzitter afwezig is als gevolg van verschoning, ontstentenis en belet en de wijze waarop de commissie daarbij rekening houdt met de aard en de omvang van een voorliggend geschil.

De Minister voor Wonen en Rijksdienst, S.A. Blok

Naar boven