Hernieuwde openbare bekendmaking vaststelling bestemmingsplan gebiedsontwikkelingsplan en exploitatieplan Nuland Oost

Vanwege niet gelijklopende publicatiedata wordt deze bekendmaking opnieuw gepubliceerd.

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikelen 3.8, lid 3, 6.14, lid 2, van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 2.3, lid 4, van de Crisis- en herstelwet bekend, dat de gemeenteraad in de vergadering van 5 juli 2011 het bestemmingsplan en het exploitatieplan Nuland Oost gewijzigd heeft vastgesteld en het gebiedsontwikkelingsplan Nuland Oost ongewijzigd heeft vastgesteld.

Binnen het projectgebied Nuland Oost wordt het bestaande bedrijventerrein De Terp geherstructureerd en getransformeerd. Grootschalige bedrijvigheid wordt geweerd, bestaande burgerwoningen in het gebied gerespecteerd. De noordzijde van het bedrijventerrein wordt als buffer richting het beoogd woongebied de Pelgrimsche Hoeve als een woon/werklandschap ingericht. Het project voorziet tevens in een uitwerkingsbevoegdheid voor het gebied ten noorden van de Industriestraat voor de bouw van ca. 275 woningen. Het projectgebied Nuland Oost wordt ruwweg omsloten door de Zandstraat, de Schotsheuvel, de A59, de (oude) Rijksweg, de Molenstraat, een deel Industriestraat en de achtergrens van de percelen aan de Haverstraat.

De bovengenoemde vastgestelde plannen liggen vanaf 15 augustus 2011 gedurende 6 weken elke werkdag van 08.30 tot 12.30 uur, op woensdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur en dinsdagavond van 17.00 tot 19.00 uur in de publieksruimte van het gemeentehuis ter visie. De termijn sluit op 26 september 2011. De plannen met bijbehorende stukken zijn ook in te zien op de internetsite van de gemeente www.maasdonk.nl onder ‘actueel’, ‘plannen en projecten’. Tevens zijn het bestemmingsplan en gebiedsontwikkelingsplan in te zien via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl via de link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1671.BPKM2011DN000044-01VA. De wijzigingen van het bestemmingsplan en het exploitatieplan worden genoemd in de nota van wijzigingen behorende bij het besluit van de raad die ook op onze site is in te zien.

Tegen dit besluit kan binnen de termijn van tervisielegging beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20091, 2500 EA te Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig zienswijzen op het ontwerp bestemmingsplan en het ontwerp exploitatieplan aan de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, dan wel door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen op het ontwerp bestemmingsplan dan wel op het ontwerp exploitatieplan bij de gemeenteraad kenbaar te hebben gemaakt. Voor zo ver de gemeenteraad bij de vaststelling wijzigingen heeft aangebracht ten opzichte van de ontwerp plannen kan iedere belanghebbende hiertegen binnen genoemde termijn schriftelijk beroep instellen bij genoemde Afdeling.

Het indienen van een beroep schorst de werking van het vaststellingsbesluit niet. Om dit laatste te bereiken, kan gedurende genoemde termijn eveneens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zowel voor het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking na afloop van de beroepstermijn tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend.

Maasdonk, 12 augustus 2011

Burgemeester en Wethouders van Maasdonk,

namens deze:

Coördinator werkeenheid Beleid,

W.C.M. van Veghel.

Naar boven