31 066 Belastingdienst

Nr. 1136 BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN FINANCIËN

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 23 november 2022

Op 17 november jl. heeft uw Kamer de inbreng van het Schriftelijk Overleg (SO) fiscale behandeling van Uber toegestuurd. Uw Kamer heeft verzocht om het SO te beantwoorden voor de procedurevergadering van de vaste commissie Financiën van 24 november.

Gezien de zorgvuldigheid die ik betracht in de beantwoording van de vragen, is de beantwoording niet voor deze procedurevergadering gereed. Voorafgaand aan de vertrouwelijke briefing, die op 7 december gepland is, stuur ik de beantwoording aan uw Kamer toe.

Uw Kamer heeft op 11 november jl. gevraagd om aan te geven of en waarom de briefing vertrouwelijk zou moeten zijn. Hierbij informeer ik u dat waar het raakt aan de individuele belastingplichtige de Belastingdienst gebonden is aan de fiscale geheimhoudingsplicht (artikel 67 AWR). De onderdelen van de briefing die hier niet onder vallen, kunnen openbaar worden toegelicht. Daarom is mijn voorstel aan uw Kamer om de briefing te scheiden in een openbaar gedeelte en een vertrouwelijk gedeelte, die elkaar aansluitend op dezelfde dag opvolgen.

De Staatssecretaris van Financiën, M.L.A. van Rij

Naar boven