29 292
Wijziging van de Wet op de arbeidsongeschiktheidsverzekering in verband met de invoering van branchegewijze premiedifferentiatie voor kleine werkgevers

nr. 4
NADER RAPPORT1

Het advies van de Raad van State wordt niet openbaar gemaakt, omdat het zonder meer instemmend luidt, dan wel uitsluitend opmerkingen van redactionele aard bevat (artikel 25a, vierde lid, onderdeel b, van de Wet op de Raad van State).

Hieronder is opgenomen het nader rapport d.d. 6 november 2003, aangeboden aan de Koningin door de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Blijkens de mededeling van de Directeur van Uw kabinet van 13 augustus 2003, nr. 03.003191, machtigde Uwe Majesteit de Raad van State zijn advies inzake het bovenvermelde voorstel van wet rechtstreeks aan mij te doen toekomen. Dit advies, gedateerd 24 oktober 2003, nr. W12.03.0330/IV, bied ik U hierbij aan.

De Raad van State kan zich met het voorstel van wet verenigen.

Van de gelegenheid is gebruik gemaakt om het voorstel van wet op één punt aan te passen. Artikel I, onderdeel D (houdende wijziging van artikel 78a van de Wet op de arbeidsongeschiktheidsverzekering (WAO)) wordt zodanig gewijzigd dat wordt voorgesteld artikel 78a van de WAO in zijn geheel te laten vervallen. Dit laatstgenoemde artikel heeft blijkens de wetsgeschiedenis uitsluitend de bedoeling om de mogelijkheid van het ontwijken van de maximumpremie door kleine werkgevers tegen te gegaan. Nu vanaf 1 januari 2003 met betrekking tot kleine werkgevers geen premiedifferentiatie op individueel niveau plaatsvindt, heeft dit artikel zijn praktische betekenis verloren en kan het komen te vervallen.

Ik moge U verzoeken het hierbij gevoegde gewijzigde voorstel van wet en de gewijzigde memorie van toelichting aan de Tweede Kamer der Staten-Generaal te zenden.

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

A. J. de Geus


XNoot
1

De oorspronkelijke tekst van het voorstel van wet en van de memorie van toelichting zoals voorgelegd aan de Raad van State is ter inzage gelegd bij het Centraal Informatiepunt Tweede Kamer.

Naar boven