29 225
Wijziging van de Wet sociale werkvoorziening en de Wet structuur uitvoeringsorganisatie werk en inkomen met name in verband met de overgang van de indicatiestelling voor de sociale werkvoorziening van de gemeenten naar de Centrale organisatie werk en inkomen en verruiming van de mogelijkheden tot begeleid werken in het kader van de Wet sociale werkvoorziening, alsmede een aanpassing van de Algemene wet bestuursrecht en de Beroepswet terzake

nr. 14
GEWIJZIGD AMENDEMENT VAN HET LID BUSSEMAKER TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NUMMER 9

Ontvangen 5 april 2004

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

I

Artikel I, onderdeel G, wordt als volgt gewijzigd:

A. In artikel 11, eerste lid, onder b, wordt onder vervanging van de punt aan het slot van het gestelde onder 2° door een puntkomma, een onderdeel ingevoegd, luidende:

3°. de toepasselijkheid van hoofdstuk 3.

B. Aan het vijfde lid van artikel 11 wordt een volzin toegevoegd, luidende:

Daarbij kan worden bepaald dat een gemeente, onder in die algemene maatregel van bestuur aangegeven omstandigheden, de indicatie betreffende de toepasselijkheid van hoofdstuk 3 tijdelijk niet uitvoert.

II

Artikel II, onderdeel B, artikel 21a, eerste lid, onder b, komt te luiden:

b. in het geval betrokkene tot de doelgroep van die wet behoort of blijft behoren aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente waar betrokkene woonachtig is te adviseren welke aanpassing van omstandigheden nodig is bij het verrichten van arbeid door de betrokkene;.

Toelichting

Dit amendement regelt dat begeleid werken opgenomen wordt in de indicatiebeschikking. Hierdoor is de gemeente verplicht te zoeken naar een reguliere werkplek met begeleiding op de werkplek als dit geïndiceerd is. Het amendement zorgt er derhalve voor dat de indicatie voor begeleid werken geregeld is in de Wet sociale werkvoorziening (Wsw) en een onderdeel wordt van de verplichte indicatie. Op grond van het vijfde lid van artikel 11 kan bij algemene maatregel van bestuur worden bepaald dat gemeenten de indicatie begeleid werken tijdelijk kunnen negeren. Hierbij wordt ondermeer gedacht aan de situatie dat er, ondanks voldoende inspanningen van gemeenten, niet genoeg werkgevers bereid zijn geïndiceerden op basis van begeleid werken in dienst te nemen. Hierdoor kan wanneer er tijdelijk geen begeleid werken plek gevonden kan worden, iemand via detachering of bij een sw-bedrijf kan werken.

Bussemaker

Naar boven