26 643 Informatie- en communicatietechnologie (ICT)

Nr. 1032 BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN BINNENLANDSE ZAKEN EN KONINKRIJKSRELATIES

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 6 juni 2023

Op 20 april jl. heeft u mij per brief verzocht om het plan van aanpak voor de ontwikkeling van een begroting voor digitale zaken naar u toe te sturen en u te informeren over de stand van zaken. Met deze brief reageer ik op uw verzoek.

Het onderzoek naar de mogelijkheden voor een begroting digitale zaken loopt op dit moment nog. Ik streef ernaar u voor de begrotingsbehandeling in het najaar te informeren over de uitkomsten en u zoals toegezegd in de Kamerbrief Rijksbrede beschouwing bij de meerjarige, departementale informatieplannen1 in het vierde kwartaal van 2023 het plan van aanpak voor de realisatie daarvan te sturen.

Naast het plan van aanpak heb ik toegezegd dat ik u voor de begrotingsbehandeling in het najaar een eerste overzicht van geoormerkte budgetten voor digitalisering zal sturen. Op dit moment loopt de besluitvorming nog over hoe we invulling geven aan deze toezegging. In de Kamerbrief over de I-strategie Rijk, die u begin juli van mij ontvangt, kan ik u informeren over welke financiële overzichten u kunt verwachten.

De Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, A.C. van Huffelen


X Noot
1

Kamerstukken 26 643 en 31 490, nr. 932.

Naar boven