Besluit tot wijziging van de Verordening financieel beleid, beheer en organisatie Laborijn (verordening 212 Gemeentewet)

Het algemeen bestuur;

 

gelezen het voorstel van het dagelijks bestuur van 12 april 2024, inzake het voorstel met betrekking tot de begrotingsrechtmatigheid;

 

gelet op artikel 212 van de Gemeentewet en artikel 33 van de Gemeenschappelijke regeling Uitvoeringsorganisatie Laborijn, zoals deze bepalingen luiden op 6 juli 2024;

 

Besluit:

Over te gaan tot wijziging van de Verordening financieel beleid, beheer en organisatie Laborijn (verordening 212 gemeentewet).

Artikel I Wijziging

De Verordening financieel beleid, beheer en organisatie Laborijn (verordening 212 gemeentewet) wordt als volgt gewijzigd.

 

In artikel 10 wordt na het derde lid een vierde lid ingevoegd, dat luidt als volgt:

Afwijkingen ten opzichte van de begroting worden als rechtmatig beschouwd indien zij afdoende zijn toegelicht in de jaarrekening. Het melden in de jaarrekening wordt als tijdig aangemerkt door het Algemeen Bestuur. Het Algemeen Bestuur autoriseert de afwijkingen op basis van de toelichting in de jaarrekening. De rechtmatigheid van deze afwijkingen is onderhevig aan de voorwaarde dat zij dienen ter ondersteuning van het te realiseren beleid en de besteding van het benodigde bedrag en de ontvangen baten.

Artikel II Inwerkingtreding

Dit besluit treedt in werking op de eerste dag na bekendmaking daarvan in het blad gemeenschappelijke regelingen.

Aldus besloten door het algemeen bestuur van Laborijn op 5 juli 2024.

de secretaris,

J.T. Spruit

de voorzitter,

drs. E.J. Huizinga MBA

Naar boven