Mandaatregeling Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland 2022 – eerste wijziging

Het dagelijks bestuur van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland;

 

Gelet op afdeling 10.1.1 Algemene wet bestuursrecht, artikel 33 tot en met 33d Wet gemeenschappelijke regelingen, de Gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland 2010 en het Delegatiebesluit VNOG 2018;

 

 

 

BESLUIT:

 

1. vast te stellen de navolgende Eerste wijziging van de Mandaatregeling Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland 2022:

 

Grondslag/ naam van de regeling

Omschrijving van de bevoegdheid

Mandaterend orgaan

Mandaat aan

Ondermandaat aan

Bijzonderheden / Begrenzing

Risicobeheersing

Het adviseren van het bevoegd gezag inzake (brand)veiligheids-aspecten en GHOR-aspecten ten aanzien van:

a. omgevings-vergunningen op grond van de Woningwet;

b. evenementen-vergunningen;

c. beslissingen op grond van de Omgevingswet en de vier onderliggende AMvB’s Besluit bouwwerken leefomgeving ((Bbl), Besluit kwaliteit leefomgeving (Bkl), Besluit activiteiten leefomgeving (Bal) en het Omgevingsbesluit (vervallen);

d. beslissingen op grond van het Bouwbesluit 2012 (SCL-locatie art. 6:40 en/of 4.229 Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl);

e. beslissingen op grond van het Besluit brandveilig gebruik en basishulpverlening overige plaatsen (BBGBOP);

f. overige beslissingen op grond van gemeentelijke verordeningen, onder andere op grond van artikel 10 jo artikel 25, eerste lid, sub e, Wet veiligheidsregio’s, Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, algemene plaatselijke verordening etc.

dagelijks bestuur

algemeen directeur

 

 

 

Het adviseren van de colleges van burgemeester en wethouders inzake de brandweerzorg

dagelijks bestuur

algemeen directeur

 

 

 

Het adviseren van andere overheden en organisaties op het gebied van de brandpreventie, brandbestrijding en het voorkomen, beperken en bestrijden van ongevallen met gevaarlijke stoffen

dagelijks bestuur

algemeen directeur

 

 

 

Beslissingen met betrekking tot of verband houdend met bestuursdwang en dwangsom, ter handhaving van de informatieplicht zoals bedoeld in artikel 31 Wet veiligheidsregio’s juncto artikel 63 Wet veiligheidsregio’s juncto artikelen 5:24, 5:25, zesde lid, 5:31, 5:32, 5:32b, 5:34 Algemene wet bestuursrecht.

dagelijks bestuur

algemeen directeur

 

Voorafgaand informeren van burgemeester en wethouders van de gemeente waarin de inrichting is gelegen

 

Het adviseren van het bevoegd gezag over het ontwerp van een beschikking waarbij een maatwerkvoorschrift wordt gesteld (artikel 2.2.3, derde lid, Vuurwerkbesluit)

dagelijks bestuur

algemeen directeur

 

 

 

Het adviseren van het bevoegd gezag over het ontwerp van een beschikking waarbij een maatwerkvoorschrift wordt gesteld (paragraaf 3.2.10 artikel 3.30-3.32 Bal)

dagelijks bestuur

algemeen directeur

 

Betreft het opslaan, herverpakken en bewerken vuurwerk of pyrotechnische artikelen voor theatergebruik

 

Het adviseren van gedeputeerde staten inzake brandveiligheids-aspecten ten aanzien van vuurwerkontbrandingen en –opslag (artikel 3B3a, zesde lid, sub c, Vuurwerkbesluit)

dagelijks bestuur

algemeen directeur

 

 

 

Het indienen van zienswijzen met betrekking tot de kerninstrumenten van de Omgevingswet

dagelijks bestuur

algemeen directeur

 

Het indienen van zienswijzen geschiedt met inachtneming van een door het afdelingshoofd Risico- en crisisbeheersing vast te stellen handelingsperspec-tief.

 

Het beoordelen van veiligheidsrapporten die bij het coördinerend bevoegd gezag zijn binnengekomen en naar de VNOG zijn doorgezonden (Paragraaf 3.3.1 artikel 3.50 Bal))

dagelijks bestuur

algemeen directeur

 

 

 

Het voorbereiden van beslissingen tot het aanwijzen van inrichtingen als bedrijfs-brandweerplichtig op grond van in artikel 31 Wet veiligheidsregio’s juncto hoofdstuk 7 Besluit veiligheidsregio’s, daaronder in ieder geval begrepen:

a. Het opvragen van een bedrijfsbrandweerrapportage zoals bedoeld in artikel 7.2, eerste lid, Besluit veiligheids-regio’s;

b. De handelingen zoals bedoeld in artikel 7.2, leden 3 en 4, alsmede 7.3, leden 2 en 4, Besluit veiligheidsregio’s.

dagelijks bestuur

algemeen directeur

 

 

2. Dit besluit in werking te laten treden met ingang van de dag na bekendmaking met terugwerkende kracht tot en met 1 januari 2024.

 

 

 

Aldus besloten in de vergadering van het dagelijks bestuur van 6 juni 2024.

De plv. secretaris, De voorzitter,

O. Strotmann A.J.M. Heerts

Naar boven