Besluit van het dagelijks bestuur van het openbaar lichaam GGD Noord- en Oost-Gelderland houdende een wijziging van de regels omtrent de inrichting en de uitvoering van het informatiebeheer (Besluit Informatiebeheer GGD Noord- en Oost-Gelderland 2021)

Het dagelijks bestuur van GGD Noord- en Oost-Gelderland

 

gelet op de Wet gemeenschappelijke regelingen, de Archiefwet en de Archiefverordening GGD Noord- en Oost-Gelderland 2018;

 

overwegende dat aanpassing van het Besluit Informatiebeheer nodig is vanwege de nieuwe samenstelling van het Strategisch Informatie Overleg;

 

BESLUIT:

Artikel I. Het Besluit Informatiebeheer GGD Noord- en Oost-Gelderland 2021 wordt gewijzigd als volgt:

 

Artikel 2, derde lid, komt te luiden:

Voor GGD Noord- en Oost-Gelderland is het gezamenlijk Strategisch Informatieoverleg werkzaam van Het Servicecentrum, de samenwerking voor bedrijfsvoering tussen GGD Noord- en Oost-Gelderland, GGD Hart voor Brabant, GGD West-Brabant, en de Regionale Ambulance Voorziening Brabant Midden-West-Noord. Namens GGD Noord- en Oost-Gelderland nemen hieraan ten minste deel de gemeentearchivaris van de gemeente Apeldoorn voor de archiefbescheiden van GGD Noord- en Oost-Gelderland, en de controller van GGD Noord- en Oost-Gelderland.

Artikel II.  

De wijziging treedt in werking op 1 januari 2024.

Aldus vastgesteld door het dagelijks bestuur van GGD Noord- en Oost-Gelderland op 6 november 2023,

drs. J.J. Baardman,

directeur publieke gezondheid

A.J. Prins,

voorzitter

Toelichting wijziging Besluit Informatiebeheer GGD Noord- en Oost-Gelderland 2021

GGD Noord- en Oost-Gelderland sluit per 1 januari 2023 voor het archief- en informatiebeheer aan bij Het Servicecentrum. Dit is een samenwerking voor bedrijfsvoering met GGD Hart voor Brabant, GGD West-Brabant en de Regionale Ambulance Voorziening Brabant Midden-West-Noord. GGD NOG sluit ook aan bij het gezamenlijke Strategisch Informatieoverleg GGD’en. Daarom moet het Besluit Informatiebeheer uit 2021 worden aangepast ten aanzien van de samenstelling van het SIO.

 

In de tabel hieronder staan:

  • in de eerste kolom de huidige bepaling, met de te vervallen tekst cursief

  • in de tweede kolom de nieuwe bepaling, met te wijzigen tekst vet.

     

    Bestaande tekst

    Nieuwe tekst

    Artikel 2. Strategisch Informatie Overleg

    • 1.

      Het dagelijks bestuur draagt zorg voor het instellen van een Strategisch Informatie Overleg.

    • 2.

      Het Strategisch Informatie Overleg dient om beleid en besluitvorming ten aanzien van het informatiebeheer voor te bereiden.

    • 3.

      Het Strategisch Informatie Overleg bestaat uit het Managementteam en vertegenwoordigers van bij het informatiebeheer betrokken teams.

    Artikel 2. Strategisch Informatie Overleg

    • 1.

      Het dagelijks bestuur draagt zorg voor het instellen van een Strategisch Informatie Overleg.

    • 2.

      Het Strategisch Informatie Overleg dient om beleid en besluitvorming ten aanzien van het informatiebeheer voor te bereiden.

    • 3.

      Voor GGD Noord- en Oost-Gelderland is het gezamenlijk Strategisch Informatieoverleg werkzaam van Het Servicecentrum, de samenwerking voor bedrijfsvoering tussen GGD Noord- en Oost-Gelderland, GGD Hart voor Brabant, GGD West-Brabant, en de Regionale Ambulance Voorziening Brabant Midden-West-Noord. Namens GGD Noord- en Oost-Gelderland nemen hieraan ten minste deel de gemeentearchivaris van de gemeente Apeldoorn en de controller van GGD Noord- en Oost-Gelderland.

Naar boven