Wijziging van de verordening individuele inkomenstoeslag Avres 2016

Het algemeen bestuur van Avres, in openbare vergadering bijeen op 6 juli 2023;

 

Gelet op artikel 8, eerste lid, onder b van de Participatiewet;

 

Gelet op artikel 11, tweede lid, onder b van de Gemeenschappelijke regeling Avres;

 

Gelet op de besluiten van de raden van de gemeenten Gorinchem, Molenlanden en Vijfheerenlanden om de inkomensgrens voor het minimabeleid en bijzondere bijstand met terugwerkende kracht ingaande 1 januari 2022 te verhogen van 120 % naar 130%;

 

Gelezen het voorstel van het dagelijks bestuur van 22 juni 2023;

 

Gelezen de ontvangen zienswijzen van de raden van de gemeenten Gorinchem, Molenlanden en Vijfheerenlanden en het ontvangen advies van de cliëntenraad;

 

BESLUIT:

de volgende verordening tot wijziging van de verordening individuele inkomenstoeslag Avres 2016 vast te stellen:

Artikel I

“Artikel 4 Langdurig laag inkomen

Een belanghebbende heeft een langdurig laag inkomen als bedoeld in artikel 36, eerste lid, van de wet als gedurende de referteperiode het in aanmerking te nemen inkomen niet hoger is dan 120% van de toepasselijke bijstandsnorm. Uitgangspunt is dat de periode van 36 maanden onafgebroken moet zijn. Wel betreft de 120% grens een gemiddelde over de referteperiode. Wisselende inkomsten boven en onder de norm leiden daarmee niet meteen tot uitsluiting.”

wordt als volgt gewijzigd:

“Artikel 4 Langdurig laag inkomen

Een belanghebbende heeft een langdurig laag inkomen als bedoeld in artikel 36, eerste lid, van de wet als gedurende de referteperiode het in aanmerking te nemen inkomen niet hoger is dan 130% van de toepasselijke bijstandsnorm. Uitgangspunt is dat de periode van 36 maanden onafgebroken moet zijn. Wel betreft de 130% grens een gemiddelde over de referteperiode. Wisselende inkomsten boven en onder de norm leiden daarmee niet meteen tot uitsluiting.

Het deel van het inkomen dat wordt aangewend ter aflossing van schulden op grond van de Wet schuldsanering natuurlijke personen of een minnelijke schuldsanering natuurlijke personen, hoort niet bij de berekening van het inkomen”

Artikel II.

Deze verordening treedt in werking de dag na publicatie in het blad gemeenschappelijke regeling en werkt terug tot en met 1 januari 2022.

Aldus besloten te Meerkerk in de openbare vergadering van het algemeen bestuur van de gemeenschappelijke regeling Avres op 06-07-2023.

P. Vat, Voorzitter

P. van Uitert , secretaris

Naar boven