Wijziging Beleidsregels toelating schulddienstverlening Avres

 

Het dagelijks bestuur van de gemeenschappelijke regeling Avres besluit de beleidsregels toelating schulddienstverlening Avres aan te passen:

 

Artikel 1  

Artikel 1 Begripsbepalingen

i. Indicatiegesprek: een gesprek met de verzoeker waarin de hulpvraag wordt vastgesteld. Indicatiegesprek wordt gewijzigd in Screeningsgesprek

Artikel 4 Dienstverlening

1. budgetadviesgesprek wordt vervangen door informatie & adviesgesprek.

2. Budgetadviesgesprek met advies stabiel leven met schulden wordt adviesgesprek duurzame financiële dienstverlening.

Artikel 5 Aanvraag traject schulddienstverlening

komt te vervallen: de klant hoeft geen aanvraagformulier in het vullen. In de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening staat dat wanneer mondeling of schriftelijk om hulp wordt gevraagd, er binnen 4 weken een eerste gesprek plaats moet vinden. Indien sprake is van een bedreigende situatie (woningontruiming, afsluiting energie of water) geldt een maximale termijn van 3 werkdagen. Binnen 8 weken moet een beschikking afgegeven worden inhoudende: toekenning schuldhulpverlening met een plan van aanpak, of weigering schuldhulpverlening.

Artikel 8 weigeringsgronden

Lid 2 a. komt te vervallen. Het Dagelijks Bestuur kan besluiten tot het weigeren of beëindigen van een traject schulddienstverlening. A. Indien de verzoeker niet over een inkomen beschikt.

In plaats daarvan zal altijd gekeken worden naar individuele omstandigheden en mogelijkheden.

Toelichting

Toelichting artikel 2 komt te vervallen. Zelfstandig ondernemers met financiële problemen worden juist uitgenodigd om zich te melden.

Artikel II

Dit wijzigingsbesluit treedt in werking op de dag nadat het gepubliceerd is in het (elektronisch) blad gemeenschappelijke regelingen.

Aldus vastgesteld in de vergadering van het dagelijks bestuur van de gemeenschappelijke regeling Avres op 1 december 2022.

 

 

P. Vat , Voorzitter

P. van Uitert, Secretaris

Naar boven