Bekrachtigingsbesluit van wijziging van de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling (CAR) en Uitwerkingsovereenkomst (UWO)

Het dagelijks bestuur van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid, gelet op:

  • -

    De Ambtenarenwet 2017;

  • -

    het gestelde in artikel 33b van de Wet gemeenschappelijke regelingen;

  • -

    de LOAV-brief d.d. 2 maart 2022 met kenmerk LOAV 22/03 (Lbr 22/05);

  • -

    bijlage 1, behorende bij de LOAV-brief d.d. 2 maart 2022;

besluit:

de LOAV-brief d.d. 2 maart 2022 met kenmerk LOAV 22/03 (Lbr 22/05) vast te stellen en de arbeidsvoorwaardenregeling van de VRZHZ, overeenkomstig de bijlage 1 behorende bij deze LOAV-brief als volgt te wijzigen.

Artikel A  

De CAR-UWO wordt als volgt gewijzigd:

 

  • A.

    Artikel 6:5 wijzigt met ingang van 2 augustus 2022 in:

    • 1.

      De ambtenaar met ouderschapsverlof krijgt gedurende maximaal 13 keer de formele arbeidsduur per week een percentage van zijn salaris en salaristoelage(n) doorbetaald. Het percentage is bij:

      Salarisschaal

      Percentage doorbetaling salaris en salaristoelage(n)

      Schaal 1

      90%

      Schaal 2

      85%

      Schaal 3

      80%

      Schaal 4

      70%

      Schaal 5

      60%

      Schaal 6 en hoger

      50%

    • 2.

      In afwijking van het eerste lid, kan de ambtenaar met ouderschapsverlof naar wens 100% doorbetaling van zijn salaris en salaristoelage(n) krijgen. De duur van het betaalde ouderschapsverlof in het eerste lid wordt dan evenredig verlaagd. De volgende rekenformule is van toepassing: 13 maal de formele arbeidsduur per week, vermenigvuldigd met het op de ambtenaar toepasselijke percentage in het eerste lid.

      Het aantal uren dat uit deze berekening komt, zijn de uren waarop de ambtenaar recht heeft op 100% doorbetaling van zijn salaris en salaristoelage(n) tijdens ouderschapsverlof.

    • 3.

      In afwijking van het eerste lid, kan de ambtenaar zelf een percentage doorbetaling van zijn salaris en salaristoelage(n) kiezen. Bij een verlaging van het percentage doorbetaling van het salaris en de salaristoelage(n), neemt het aantal uren gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof toe. De gewenste balans tussen het aantal uren gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof en het percentage van de doorbetaling van zijn salaris en salaristoelage(n) kan als volgt worden berekend: 100% gedeeld door het gewenste percentage doorbetaling van zijn salaris en salaristoelage(n), vermenigvuldigd met het aantal uren berekend in het tweede lid.

      Het aantal uren dat uit deze berekening volgt, zijn de uren waarop de ambtenaar recht heeft op het door hem gewenste percentage doorbetaling van zijn salaris en salaristoelage(n) tijdens het ouderschapsverlof.

    • 4.

      De ambtenaar mag tijdens het betaald ouderschapsverlof geen betaald werk verrichten. Het bestuur kan hierover aanvullende regels stellen.

    • 5.

      Het bedrag dat op grond van dit artikel aan de ambtenaar wordt doorbetaald, opgeteld bij zijn wettelijke uitkering tijdens ouderschapsverlof, mag per maand niet meer bedragen dan 100% van zijn salaris en salaristoelage(n).

Aldus vastgesteld door het dagelijks bestuur,

Dordrecht, 24 maart 2022,

De secretaris,

C.P. Frentz

De voorzitter,

Mr. A.W. Kolff

Naar boven