Besluit tot wijziging van Regeling vergoedingen brandweerpersoneel in de 24-uursdienst en personeel in roosterdienst GMK

Het Dagelijks Bestuur van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant,

 

 

Besluit:

 

Om de wijzigingen in Artikel 5 van de ‘Regeling vergoedingen brandweerpersoneel in de 24-uursdienst en personeel in roosterdienst GMK vast te stellen’ en met ingang van 1 oktober 2022 op te nemen in het Reglement Arbeidsvoorwaarden Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant.

 

Artikel 5 van de Regeling vergoedingen brandweerpersoneel in de 24-uursdienst en personeel in roosterdienst GMK wordt per 1 oktober 2022 als volgt gewijzigd:

 

Artikel 5 Toelage onregelmatige dienst personeel in roosterdienst GMK

Lid 1

Voor het daadwerkelijk verrichten van werkzaamheden op het gebied van de meldkamerprocessen ten behoeve van de hulpverlening buiten de normale dagdiensturen op maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 18.00 uur wordt aan de medewerkers in roosterdienst op de Gemeenschappelijke Meldkamer een toelage toegekend. Het bedrag van deze toelage is een percentage van het brutosalaris van de ambtenaar doch ten hoogste van het maximum van schaal 6. Ter uitvoering van deze bepaling kan het college nadere voorschriften vaststellen.

 

Lid 2

In afwijking van het bepaalde in artikel 3:11 RAVMWB wordt bij de berekening van het percentage van de toelage als bedoeld in lid 1 van dit artikel, uitgegaan van een "gemiddelde". Dit gemiddelde bedraagt voor centralisten in roosterdienst 29,43%.

 

Lid 3

In afwijking van het bepaalde in artikel 3:11 RAVMWB, én het bepaalde in lid 2 van dit artikel, wordt bij de berekening van het percentage van de toelage als bedoeld in lid 1 van dit artikel, uitgegaan van een "gemiddelde. Dit gemiddelde bedraagt voor centralisten in roosterdienst die op basis van oude rechten nachtdienstontheffing toegekend hebben gekregen, en dus geen nachtdiensten draaien, 14,50%.

 

Lid 4

In afwijking van het bepaalde in artikel 3:11 RAVMWB wordt bij de berekening van het percentage van de toelage als bedoeld in lid 1 van dit artikel, uitgegaan van een "gemiddelde". Dit gemiddelde bedraagt voor calamiteitencoördinatoren in roosterdienst 26,25%.

 

 

Lid 5

Vervallen.

 

 

Lid 6

Vervallen.

 

 

Lid 7

Het percentage, zoals vastgesteld in lid 4 van dit artikel, bedraagt 26,25%. bij een formatie van 6,6 fte t/m 7,5 fte.

Het percentage, zoals vastgesteld in lid 4 van dit artikel, bedraagt 22,23% bij een formatie van 7,6 fte t/m 8,5 fte.

Aldus besloten door het Dagelijks bestuur,

Tilburg, 28 september 2022

De voorzitter,

Th.L.N. Weterings

De secretaris,

J. Trijselaar

Naar boven