Verordening van 11 december 2020 van het algemeen bestuur van het openbaar lichaam Waddenfonds, tot wijziging van de Financiële verordening gemeenschappelijke regeling Waddenfonds 2015 (Wijzigingsverordening 2020 Financiële verordening Waddenfonds).

Het algemeen bestuur van het openbaar lichaam Waddenfonds

 

gelet op:

  • o

    het voorstel van het dagelijks bestuur van 6 november 2020;

  • o

    artikel 32 van de Gemeenschappelijke regeling Waddenfonds;

BESLUIT

de Financiële verordening gemeenschappelijke regeling Waddenfonds 2015 gewijzigd vast te stellen als volgt:

Artikel I

A.

 

Artikel 1, letter i, komt te luiden:

  • i.

    meerjarige verplichtingen: verplichtingen die mede een beslag kunnen doen op begrotingen in toekomstige jaren; Hier wordt in principe eenmalig een meerjarige beschikking op afgegeven.

 

B.

 

Artikel 5, vijfde lid, komt te luiden:

  • 5.

    Meerjarige verplichtingen worden opgenomen in de meerjarenraming in de begroting. Deze verplichtingen worden voorts op jaarbasis in de begroting opgenomen.

Artikel II

Deze verordening wordt aangehaald als Wijzigingsverordening 2020 Financiële verordening Waddenfonds en treedt in werking op de eerste dag na bekendmaking.

Het algemeen bestuur van het openbaar lichaam Waddenfonds,

11 december 2020

C. Loggen

Voorzitter

G.W. Huisman

Secretaris - directeur

Toelichting

De Financiële Verordening is aangepast aan het besluit van het algemeen bestuur om majeure projecten meerjarig te beschikken. Voorheen werd een besluit tot meerjarig reserveren voor een majeur project afgegeven, en werden er beschikkingen aan subsidieontvangers afgegeven conform de voortgang in het project en conform een (afgesproken) kasritme volgens een meerjaren begroting van het project/programma.

 

 

 

 

 

Naar boven