Wijziging van de Arbeidsvoorwaardenregeling Veiligheidsregio Twente

Het dagelijks bestuur van de Veiligheidsregio Twente

Besluit:

Vast te stellen de navolgende wijziging van de Arbeidsvoorwaardenregeling Veiligheidsregio Twente.

 

Artikel I  

A

Artikel 1:1 van de Arbeidsvoorwaardenregeling Veiligheidsregio Twente aan te vullen door de navolgende nieuwe sub ww toe te voegen:

ww vakantietoelage: jaarlijkse toelage van 8% van het salaris en de toegekende salaristoelage(n), hetgeen met ingang van 1 januari 2017 een vast onderdeel van het Individueel Keuze Budget vormt.

 

B

In artikel 1:2a lid 2 van de Arbeidsvoorwaardenregeling Veiligheidsregio Twente het nummer: “4a,” te schrappen.

 

C

In artikel 1:2b lid 2 van de Arbeidsvoorwaardenregeling Veiligheidsregio Twente het nummer: “4a,” te schrappen.

 

D

Artikel 1:2c van de Arbeidsvoorwaardenregeling Veiligheidsregio Twente te vervangen door het navolgende nieuwe artikel 1:2c:

Artikel 1:2c

  • 1

    In afwijking van artikel 3:1 kan het dagelijks bestuur voor de ambtenaar die onder een doelgroep in het doelgroepenregister van de Wet banenafspraak valt en onvoldoende arbeidsvermogen heeft om een reguliere functie te bekleden, een samenstel van taken vaststellen.

  • 2

    Het dagelijks bestuur kan voor de ambtenaar die onder een doelgroep in het doelgroepenregister van de Wet banenafspraak valt en niet zelfstandig het wettelijk minimumloon kan verdienen, in afwijking van artikel 3:3, een salaris vaststellen met toepassing van salarisschaal A.

  • 3

    Het dagelijks bestuur kan voor de ambtenaar die onder de Wajong doelgroep valt en voldoende arbeidsvermogen heeft om zelfstandig een reguliere functie te bekleden of niet in aanmerking komt voor loondispensatie, op grond van artikel 3:3 een salaris vaststellen aan de hand van zijn functieschaal zoals opgenomen in de salaristabel in bijlage IIa.

  • 4

    Indien loondispensatie wordt toegekend, kan het dagelijks bestuur het salaris en de salaristoelagen van de ambtenaar naar rato van de loonwaarde conform de loondispensatie verminderen. Het naar loonwaarde bepaalde salaris van de ambtenaar vermeerderd met de Wajong-aanvullingsuitkering is gelijk aan het wettelijk minimumloon.

  • 5

    Indien loonkostensubsidie wordt toegekend, kan het dagelijks bestuur het salaris en de salaristoelagen van de ambtenaar naar rato van de loonwaarde niet verminderen. Het salaris van de ambtenaar is gelijk aan het wettelijk minimumloon. De loonkostensubsidie vergoedt aan het dagelijks bestuur het verschil tussen het naar loonwaarde bepaalde salaris van de ambtenaar en het wettelijk minimumloon.

  • 6

    Voor de ambtenaar die onder een doelgroep in het doelgroepenregister van de Wet banenafspraak valt, gelden niet de in artikel 3:28 lid 2, onderdelen a , b en c genoemde minimumbedragen.

  • 7

    Voor de ambtenaar die onder de Wajong doelgroep valt en voldoende arbeidsvermogen heeft om zelfstandig een reguliere functie te bekleden, gelden als minimumbedragen de bedragen genoemd in artikel 3:28 lid 2, onderdelen a, b en c naar rato van de loonwaarde en de deeltijdfactor.

 

E

Artikel 1:2:1 van de Arbeidsvoorwaardenregeling Veiligheidsregio Twente aan te vullen door het navolgende nieuwe lid 5 toe te voegen:

  • 5

    De ambtenaar, bedoeld in de leden 2, 3 of 4 van dit artikel, heeft recht op:

    • a

      8% vakantietoelage, met dien verstande dat dit ten minste een bedrag is van € 146,65 bij een volledig dienstverband, en

    • b

      1,5% van het in de maand van opbouw geldende salaris, voor de ambtenaar die geboren is na 31 december 1949, met dien verstande dat dit ten minste een bedrag is van € 33,33 bij een volledig dienstverband, en

       

F

Artikel 2:2 van de Arbeidsvoorwaardenregeling Veiligheidsregio Twente te vervangen door het navolgende nieuwe artikel 2:2:

Artikel 2:2

  • 1

    Voor aanstelling kan slechts in aanmerking komen hij van wie - na een daartoe door of vanwege het tot aanstelling bevoegd bestuursorgaan gehouden onderzoek - kan worden aangenomen, dat hij in voldoende mate beschikt over de hoedanigheden tot het verrichten van de hem op te dragen werkzaamheden.

  • 2

    Het dagelijks bestuur treft maatregelen, waardoor de vertrouwelijkheid van de gegevens, ontvangen op grond van het in het eerste lid bedoelde onderzoek, te allen tijde wordt gegarandeerd.

  • 3

    Voor aanstelling kan als vereiste worden gesteld dat betrokkene een recente verklaring omtrent het gedrag als bedoeld in de Wet justitiële en strafvorderlijke gegevens overlegt.

  • 4

    Bij een functiewijziging, tewerkstelling of overplaatsing kan als vereiste worden gesteld dat de ambtenaar een recente verklaring omtrent het gedrag als bedoeld in lid 3 overlegt.

  • 5

    De vreemdeling, zoals omschreven in de Vreemdelingenwet 2000 kan slechts voor een aanstelling in aanmerking komen indien hij beschikt over een tewerkstellingsvergunning tenzij hij van deze verplichting is uitgesloten krachtens artikel 3 van de Wet arbeid vreemdelingen.

 

G

Artikel 2:5:4 lid 2 van de Arbeidsvoorwaardenregeling Veiligheidsregio Twente te schrappen, onder vernummering van lid 3 in lid 2.

 

H

Artikel 2:7a van de Arbeidsvoorwaardenregeling Veiligheidsregio Twente te vervangen door het navolgende nieuwe artikel 2:7a:

Artikel 2:7a

  • 1.

    Op verzoek van het dagelijks bestuur kan de arbeidsduur van een ambtenaar die is aangesteld voor een formele arbeidsduur van 36 uur per week, worden verruimd naar maximaal 40 uur per week. 

  • 2.

    Bij een verruiming van de arbeidsduur geldt dat: - de verruiming van de arbeidsduur plaatsvindt gedurende een vooraf te bepalen periode; - het salaris evenredig wordt verhoogd;  - de vakantieduur evenredig wordt verhoogd;  - de pensioenopbouw evenredig wordt verhoogd;  - het IKB, bedoeld in artikel 3:28 lid 2, onderdeel a evenredig wordt verhoogd;  - het IKB, bedoeld in artikel 3:28 lid 2, onderdeel b evenredig wordt verhoogd;  - instemming van de ambtenaar is vereist;  - de verkoop van vakantieuren op grond van artikel 3:36 voor de duur van de verruiming niet is toegestaan.

  • 3.

    Wanneer lid 1 van dit artikel wordt toegepast, meldt het dagelijks bestuur dit vooraf aan de OR.

  • 4.

    Het dagelijks bestuur rapporteert jaarlijks in het sociaal jaarverslag over het gebruik van de uitbreidingsmogelijkheid van de arbeidsduur naar maximaal 40 uur. Deze rapportage wordt ter bespreking voorgelegd aan de OR.

 

I

Artikel 3:18a (eindejaarsuitkering) van de Arbeidsvoorwaardenregeling Veiligheidsregio Twente te laten vervallen:

Artikel 3:18a

(vervallen)

 

J

Artikel 3:19 van de Arbeidsvoorwaardenregeling Veiligheidsregio Twente te vervangen door het navolgende

nieuwe artikel 3:19:

Artikel 3:19 

  • 1

    Een ambtenaar ontvangt éénmalig een jubileumtoelage zodra hij 25, 40 en 50 jaar in overheidsdienst is. Onder overheidsdienst wordt verstaan de tijd die hij in dienst is geweest bij een bij het ABP aangesloten werkgever.

  • 2

    Bij 25 jaar overheidsdienst bedraagt de toelage de helft van het maandsalaris en de toegekende salaristoelage(n) over de maand van jubileren, tezamen vermeerderd met 8%. Bij 40 en 50 jaar overheidsdienst bedraagt de toelage het maandsalaris en de toegekende salaristoelage(n) over de maand van jubileren, tezamen vermeerderd met 8%.

  • 3

    Een ambtenaar aan wie ontslag wordt verleend op grond van artikel 8:3 of 8:4 CAR:

    en die binnen vijf jaar na de datum van ontslag, maar voor het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd recht zou hebben gehad op een jubileumtoelage, ontvangt een evenredig deel van de toelage. In dat geval wordt de laatste maand vóór de datum van ingang van het ontslag als de maatgevende maand aangemerkt.

     

K

Artikel 3:23 van de Arbeidsvoorwaardenregeling Veiligheidsregio Twente te vervangen door het navolgende nieuwe artikel 3:23:

Artikel 3:23 

  • 1

    Het recht op salaris vermeerderd met de toegekende salaristoelagen eindigt de dag na het overlijden van de ambtenaar.

  • 2

    Na het overlijden van de ambtenaar ontvangt de achterblijvende partner – of bij het ontbreken daarvan diens minderjarige kinderen – een overlijdensuitkering, die bestaat uit: driemaal het laatst genoten salaris en de toegekende salaristoelage(n), tezamen vermeerderd met 8%.

  • 3

    Zijn er geen nagelaten betrekkingen zoals genoemd in het voorgaande lid dan wordt de overlijdensuitkering uitgekeerd aan de meerderjarige kinderen, ouders, broers of zusters waarvoor de overledene kostwinner was.

     

L

Artikel 3:24 van de Arbeidsvoorwaardenregeling Veiligheidsregio Twente te vervangen door het navolgende nieuwe artikel 3:24:

Artikel 3:24 

  • 1

    Indien de ambtenaar overlijdt en zijn overlijden een rechtstreeks gevolg is van een ongeval in en door de dienst, dan wordt aan de achterblijvende partner een uitkering verstrekt. Indien de overledene geen partner nalaat, wordt de uitkering verstrekt aan de minderjarige kinderen.

  • 2

    De uitkering bedraagt één jaarsalaris en de toegekende salaristoelage(n), tezamen vermeerderd met 8%, berekend over de 12 kalendermaanden onmiddellijk voorafgaande aan de maand van overlijden.

  • 3

    Indien het dagelijks bestuur een verzekering heeft afgesloten die tot uitkering komt als de ambtenaar overlijdt als gevolg van een ongeval in en door de dienst, bedraagt de uitkering in afwijking van het tweede lid het bedrag waarvoor het dagelijks bestuur zich heeft verzekerd, met een minimum ter grootte van de in het tweede lid genoemde uitkering.

  • 4

    Zijn er geen nagelaten betrekkingen zoals genoemd in het eerste lid dan wordt de overlijdensuitkering uitgekeerd aan de meerderjarige kinderen, ouders, broers of zusters waarvoor de overledene kostwinner was.

 

M

Aan hoofdstuk 3 van de Arbeidsvoorwaardenregeling Veiligheidsregio Twente een nieuwe paragraaf 5 toe te voegen met de titel ‘Individueel Keuzebudget’:

§ 5 I ndividueel Keuzebudget

Algemeen

Artikel 3:27

  • 1.

    De ambtenaar heeft recht op een Individueel Keuzebudget, hierna te noemen: IKB.

  • 2.

    Het dagelijks bestuur is beheerder van het IKB.

  • 3.

    Het IKB is een maandelijks, in geld uitgedrukt budget dat de ambtenaar naar keuze kan gebruiken voor de doelen genoemd in artikel 3:29, op de wijze zoals vastgelegd is in deze paragraaf.

 

Opbouw IKB

Artikel 3:28

  • 1.

    Het IKB wordt per maand opgebouwd en bestaat uit een deel waarover pensioen wordt opgebouwd en een deel waarover geen pensioen wordt opgebouwd.

  • 2.

    Het deel van het IKB waarover pensioen wordt opgebouwd bedraagt:

    • a

      8% van het voor de ambtenaar in de maand van opbouw geldende salaris vermeerderd met de salaristoelagen genoemd in paragraaf 3 van dit hoofdstuk, met dien verstande dat dit ten minste een bedrag is van € 146,65 bij een volledig dienstverband, en

    • b

      6,5% van het voor de ambtenaar in de maand van opbouw geldende salaris, met dien verstande dat dit ten minste een bedrag is van € 145,83 bij een volledig dienstverband, en

    • c

      1,5% van het in de maand van opbouw geldende salaris, voor de ambtenaar die geboren is na 31 december 1949, met dien verstande dat dit ten minste een bedrag is van € 33,33 bij een volledig dienstverband.

  • 3.

    Het deel van het IKB waarover geen pensioen wordt opgebouwd bedraagt:

    • a

      0,8% van het voor de ambtenaar in de maand van opbouw geldende salaris, en

    • b

      indien en voor zolang hoofdstuk 9a van toepassing is op de ambtenaar, 1% van het voor de ambtenaar in de maand van opbouw geldende salaris, met dien verstande dat dit voor maximaal 20 jaar geldt, tenzij artikel 9a:9 lid 1, onderdeel b van toepassing is.

  • 4.

    Indien in een maand het salaris en de toegekende salaristoelage(n) gedeeltelijk zijn uitbetaald dan wordt het IKB in die maand berekend op basis van het uitbetaalde salaris en de uitbetaalde salaristoelage(n). Ontvangt de ambtenaar in een maand geen salaris dan wordt in die maand geen IKB opgebouwd.

  • 5.

    Indien in een maand het salaris en de toegekende salaristoelage(n) gedeeltelijk zijn uitbetaald op grond van artikel 7:3 lid 2 tot en met 4 dan wordt, in afwijking van lid 4 van dit artikel, het IKB in die maand berekend op basis van het volledige salaris en toegekende salaristoelage(n).

  • 6.

    Het dagelijks bestuur kan bronnen toevoegen aan het IKB. Een bron kan zijn een persoonlijk budget, voor zover dat in de organisatie bestaat en niet is opgenomen in de TOR zoals omschreven in paragraaf 7 van hoofdstuk 3.

  • 7.

    Op de ambtenaar bedoeld in artikel 9b:1 is lid 2, onderdeel c van dit artikel niet van toepassing. De vorige volzin geldt niet voor de ambtenaar bedoeld in artikel 9b:50.

 

Per 1 juli 2018 komt artikel 3:28, tweede lid, onderdeel b te luiden:

6,75% van het voor de ambtenaar in de maand van opbouw geldende salaris, met dien verstande dat dit ten minste een bedrag is van € 145,83 bij een volledig dienstverband, en

 

  

Doelen IKB

 

Artikel 3:29

  • 1

    De ambtenaar kan het IKB gebruiken voor:

    • a

      het kopen van vakantie-uren, tot een maximum van vier maal de aanstellingsduur per week gedurende het kalenderjaar;

    • b

      extra inkomen door uitbetaling van het IKB tot een maximum van het tot aan de datum van uitbetaling opgebouwde IKB;

    • c

      het financieren van een opleiding, indien en voor zover deze niet door Veiligheidsregio Twente wordt vergoed en de geldende fiscale regelgeving de besteding van het IKB aan dit doel belastingvrij mogelijk maakt.

  • 2

    Het dagelijks bestuur kan de bestedingsdoelen zoals omschreven in lid 1 aanvullen.

  

  • >

    Ø Veiligheidsregio Twente kent als extra bestedingsdoel reiskosten woon-werkverkeer zoals beschreven in hoofdstuk 47.

 

Artikel 3:30

  • 1.

    De ambtenaar kan elke maand een keuze maken om zijn IKB te gebruiken voor een of meerdere van de in artikel 3:29 genoemde doelen. Hij heeft voor deze keuze geen toestemming nodig.

  • 2.

    Het dagelijks bestuur wijst in verband met de salarisverwerking voor elke maand een uiterste datum aan waarop de ambtenaar zijn keuze kenbaar moet maken.

  • 3.

    Als de ambtenaar geen keuze maakt, of bij zijn keuze slechts een deel van zijn IKB gebruikt, dan wordt het IKB over die maand, of het resterende deel daarvan, gereserveerd. De ambtenaar kan het gereserveerde IKB op een later moment in het lopende kalenderjaar besteden.

  • 4.

    Heeft de ambtenaar na de sluitingsdatum van de salarisverwerking in december nog een resterend IKB dan wordt dit bij de salarisbetaling van die maand uitbetaald.

  • 5.

    Besteding van het IKB kan alleen voor zover het beschikbare budget toereikend is. De keuze voor een doel heeft uitsluitend betrekking op hetzelfde kalenderjaar.

  • 6.

    Bedragen die uit het IKB zijn gebruikt, kunnen niet meer worden teruggestort in het IKB.

 

 

Waarde van een vakantie-uur

 

Artikel 3:31

Als de ambtenaar kiest voor het kopen van vakantie-uren dan wordt het IKB per vakantie-uur verlaagd met het voor de ambtenaar geldende uurloon in de maand waarin hij de vakantie-uren koopt.

 

Uitbetaling IKB bij einde dienstverband

 

Artikel 3:32

  • 1.

    Bij beëindiging van het dienstverband wordt het resterende IKB bij de laatste salarisbetaling aan de ambtenaar uitbetaald.

  • 2.

    Bij overlijden van de ambtenaar wordt in aanvulling op de overlijdensuitkering het resterende IKB uitbetaald aan de nagelaten betrekkingen zoals omschreven in artikel 3:23, lid 2 en 3.

 

Wet- en regelgeving

 

Artikel 3:33

  • 1.

    Het gebruik van het IKB kan gevolgen hebben voor loonheffingen, pensioen en sociale verzekeringen. De ambtenaar wordt geacht deze gevolgen te kennen.

  • 2.

    Als blijkt dat een bedrag uit het IKB ten onrechte belastingvrij is uitgekeerd doordat de ambtenaar onjuiste of onvolledige gegevens heeft verstrekt, verhaalt het dagelijks bestuur de verschuldigde loonheffing of eventuele boetes op de ambtenaar.

  • 3.

    Als een netto voordeel voor de ambtenaar vervalt door wijzigingen van wet- en regelgeving dan wordt dat niet gecompenseerd door het dagelijks bestuur.

  • 4.

    Alle transacties in het IKB moeten in overeenstemming zijn met geldende wet- en regelgeving.

 

Vakantietoelage 2017

 

Artikel 3:34

  • 1

    De vakantietoelage die de ambtenaar heeft opgebouwd in de periode van juni 2017 tot en met december 2017 op grond van artikel 6:3 zoals dat gold op 31 december 2017 wordt uitbetaald bij de salarisbetaling van mei 2018. Dit bedrag maakt geen onderdeel uit van het IKB.

  • 2

    Indien de ambtenaar ontslag verleend wordt voor 1 mei 2018 dan wordt de opgebouwde vakantietoelage over 2017 uitbetaald bij de laatste salarisbetaling.

 

Overige bepalingen

 

Artikel 3:35

Voor de ambtenaar die werkzaam is in de kunsteducatie en op wie artikel 19b:10 van toepassing is, is artikel 3:28, lid 3, niet van toepassing.

 

N

 

De nummering van paragraaf 6 te wijzigen in paragraaf 7.

 

O

 

Na paragraaf 5 van de Arbeidsvoorwaardenregeling Veiligheidsregio Twente een nieuwe paragraaf 6 toe te voegen met als titel ‘Overige individuele keuzemogelijkheden’:

 

§ 6 Overige individuele keuzemogelijkheden

 

Verkoop van vakantie-uren

 

Artikel 3:36

  • 1

    De ambtenaar kan elk kalenderjaar een verzoek doen om ten hoogste 72 uren bovenwettelijk vakantieverlof te verkopen. Bij een deeltijd dienstverband wordt dit aantal naar rato vastgesteld.

  • 2

    Vakantie-uren die de ambtenaar heeft gekocht op grond van artikel 3:29 lid 1, sub a kunnen niet worden verkocht op grond van dit artikel.

  • 3

    Een verzoek als bedoeld in lid 1 wordt toegewezen, tenzij zwaarwegende bedrijfs- of dienstbelangen zich daartegen verzetten.

  • 4

    Het dagelijks bestuur kan regels stellen over de aanvraagprocedure.

  • 5

    Het bepaalde in artikel 3:31 is van overeenkomstige toepassing.

  

P

 

In artikel 3a:11 van de Arbeidsvoorwaardenregeling Veiligheidsregio, de aanhef “ artikel 3:27 ” te vervangen door: “ artikel 3:37 ”.

  

Q

 

In artikel 3a:11, sub a, b en c van de Arbeidsvoorwaardenregeling Veiligheidsregio Twente de woorden “ en van de vakantietoelage ” vervangen door: “ tezamen vermeerderd met 8%, ”.

 

R

 

Hoofdstuk 4a (uitwisselen van arbeidsvoorwaarden) te laten vervallen:

Hoofdstuk 4a Uitwisselen van arbeidsvoorwaarden

(vervallen)

 

S

De titel van hoofdstuk 6 van de Arbeidsvoorwaardenregeling Veiligheidsregio Twente te wijzigen in: Vakantie en Verlof

 

T

 

Artikel 6:2 lid 1 van de Arbeidsvoorwaardenregeling Veiligheidsregio Twente te vervangen door het navolgende nieuwe artikel 6:2 lid 1:

 

Artikel 6:2

1 De vakantie van de ambtenaar met een volledige betrekking bedraagt ten minste 144 uur per kalenderjaar.

 

U

Artikel 6:2:1 lid 3 van de Arbeidsvoorwaardenregeling Veiligheidsregio Twente te vervangen door het navolgende nieuwe artikel 6:2:1 lid 3:

 

Artikel 6:2:1

 

3 De aan de ambtenaar volgens de in artikel 6:2 genoemde toekomende vakantie wordt in het kalenderjaar waarin de ambtenaar de hierna vermelde leeftijd heeft bereikt gesteld op het daarachter vermelde aantal dagen, waarbij het bepaalde in het tweede lid van overeenkomstige toepassing is;

t/m 34 jaar: 151,2 uren (21 dagen van 7,2 uren)

35 t/m 44 jaar: 158,4 uren (22 dagen van 7,2 uren)

45 t/m 49 jaar: 165,6 uren (23 dagen van 7,2 uren)

50 t/m 54 jaar: 172,8 uren (24 dagen van 7,2 uren)

55 t/m 59 jaar: 180,0 uren (25 dagen van 7,2 uren)

60 jaar en ouder: 187,2 uren (26 dagen van 7,2 uren)

 

V

Artikelen 6:3 en 6:3:1 (vakantie-uitkering) van de Arbeidsvoorwaardenregeling Veiligheidsregio Twente te laten vervallen:

 

Artikel 6:3 (vervallen)

 

Artikel 6:3:1(vervallen)

W

Artikel 6:4:1a lid 6 en lid 7 (opbouw vakantietoelage bij langdurig zorgverlof) van de Arbeidsvoorwaardenregeling Veiligheidsregio Twente te laten vervallen:

 

Artikel 6:4:1a lid 6 en 7(vervallen)

 

X

Artikel 6a:6 van de Arbeidsvoorwaardenregeling Veiligheidsregio Twente te vervangen door het navolgende nieuwe artikel 6a:6:

 

Bronnen

 

Artikel 6a:6

De jaarlijkse inleg van de ambtenaar in het kader van de gemeentelijke levensloopregeling bestaat uit een of meer van de volgende bronnen: a het salaris;  b het IKB indien het dagelijks bestuur de levensloopregeling op grond van artikel 3:29 lid 2 heeft aangewezen als bestedingsdoel van het IKB; c de geldelijke vergoeding voor de verkoop van vakantie-uren, bedoeld in artikel 3:36;  d het opgebouwde verloftegoed, bedoeld in artikel 4:9 lid 3.

 

Y

Artikel 6a:7 (levensloopbijdrage) van de Arbeidsvoorwaardenregeling Veiligheidsregio Twente te laten vervallen:

 

Artikel 6a:7(vervallen)

 

Z

In artikel 7:13:1 van de Arbeidsvoorwaardenregeling Veiligheidsregio Twente tussen de woorden “in artikel 7:3”

en “bestaat:” de woorden “en geen opbouw van het IKB, bedoeld in artikel 3:28” toe te voegen.

 

AA

 

In artikel 7:13:2 lid 1 van de Arbeidsvoorwaardenregeling Veiligheidsregio Twente tussen de woorden “in artikel

7:3” en “indien” de woorden “en de opbouw van het IKB, bedoeld in artikel 3:28, worden gestaakt” toe te voegen.

 

AB

Artikel 7:13:2 lid 2 van de Arbeidsvoorwaardenregeling Veiligheidsregio Twente te vervangen door het

navolgende nieuwe lid 2:

 

Artikel 7:13:2

  • 2

    De doorbetaling van het salaris en de toegekende salaristoelage(n) en de opbouw van het IKB vinden wel plaats indien de ambtenaar op grond van zijn geestelijke toestand geen verwijt kan worden gemaakt van het gedrag, genoemd in het lid 1. 

     

AC

Artikel 7:14 van de Arbeidsvoorwaardenregeling Veiligheidsregio Twente te vervangen door het navolgende nieuwe artikel 7:14:

Sanctie bij nalatigheid algemene verplichtingen

 

Artikel 7:14

  • 1

    De ambtenaar die zich niet houdt aan zijn verplichtingen, bedoeld in artikel 7:11 lid 1, onderdeel c, wordt disciplinair gestraft wegens plichtsverzuim. 

  • 2

    De doorbetaling van het salaris en de toegekende salaristoelage(n), bedoeld in artikel 7:3, en de opbouw van het IKB bedoeld in artikel 3:28, worden gestaakt, indien en voor zolang de ambtenaar: 

    • a

      weigert mee te werken aan, door het dagelijks bestuur of een door hem aangewezen deskundige, gegeven redelijke voorschriften of getroffen maatregelen, als bedoeld in artikel 7:11 lid 1, onderdeel a, die erop gericht zijn om de betrokkene in staat te stellen de eigen passende arbeid te verrichten;

    • b

      weigert mee te werken aan het opstellen, evalueren en bijstellen van een plan van aanpak als bedoeld in artikel 7:11 lid 1, onderdeel b;

    • c

      weigert aangeboden passende arbeid te verrichten, waartoe hij op grond van artikel 7:11 lid 2 verplicht is.

  • 3

    De doorbetaling van het salaris en de toegekende salaristoelage(n), en de opbouw van het IKB, bedoeld in lid 2, vinden wel plaats indien de ambtenaar op grond van zijn geestelijke toestand geen verwijt kan worden gemaakt van het gedrag, genoemd in het lid 2.

 

AD

Een nieuw hoofdstuk 10C toe te voegen aan de Arbeidsvoorwaardenregeling Veiligheidsregio Twente, met als titel Reparatie-uitkering bij werkloosheid:

 

10c Reparatie-uitkering bij werkloosheid

Werkingssfeer reparatie-uitkering

Artikel 10c:1

Dit hoofdstuk is van toepassing op de ambtenaar die recht heeft op een uitkering op grond van de Werkloosheidswet of van wie de uitkering op grond van de Werkloosheidswet is geëindigd, maar die op grond van de Werkloosheidwet zoals die gold op 31 december 2015 nog recht op een uitkering zou hebben.

 

Begripsbepalingen

Artikel 10c:2

Voor de toepassing van dit hoofdstuk wordt verstaan onder:

  • a

    arbeidsverleden: arbeidsverleden als bedoeld in de Werkloosheidwet

  • b

    gemeentelijke sector: de gemeenten en gemeenschappelijke regelingen, die de CAR van toepassing hebben verklaard;

  • c

    herleving: herleving overeenkomstig de Werkloosheidswet;

  • d

    indexatie: de reparatie-uitkering wordt geïndexeerd met de generieke salarisverhoging in de gemeentelijke sector;

  • e

    reparatie-uitkering: uitkering die de toegekende WW-uitkering in opbouw en duur aanvult naar het niveau op 31 december 2015;

  • f

    sv-maandloon: sv-maandloon als bedoeld in de Werkloosheidswet met het maximum, bedoeld in de Wet financiering sociale verzekeringen.

  • g

    werkloos: werkloos als bedoeld in de Werkloosheidswet;

  • h

    werkloosheidsuitkering: WW-uitkering en reparatie-uitkering tezamen;

  • i

    WW-uitkering: uitkering op grond van de Werkloosheidswet;

  • j

    WW: Werkloosheidswet.

     

Recht reparatie-uitkering

Artikel 10c:3

  • 1.

    De ambtenaar heeft recht op een reparatie-uitkering indien:

    • a

      de werkloosheid aansluitend op de WW-uitkering voortduurt; en

    • b

      de WW-opbouw lager is bij een arbeidsverleden vanaf 10 jaar op grond van de WW, dan zou hebben gegolden op grond van de WW op 31 december 2015; of

    • c

      een WW-uitkering met een kortere duur is toegekend op grond van de WW, dan zou hebben gegolden op grond van de WW op 31 december 2015.

  • 2.

    De ambtenaar legt de benodigde gegevens en informatie van het UWV aan de gemeente over die van invloed kunnen zijn op het recht, de hoogte en de duur van de reparatie-uitkering.

     

Opbouw en duur reparatie-uitkering

 

Artikel 10c:4

  • 1

    De opbouw van de reparatie-uitkering voor de ambtenaar die werkloos wordt met meer dan 10 jaar arbeidsverleden, bedraagt een halve maand per dienstjaar.

  • 2

    De opbouw van de reparatie-uitkering voor de ambtenaar die werkloos wordt met meer dan 24 jaar arbeidsverleden, bedraagt een maand per verstreken kalenderkwartaal.

  • 3

    De duur van de reparatie-uitkering is gelijk aan het verschil tussen de duur van de WW-uitkering op 31 december 2015 en de duur van de WW-uitkering op of na 1 januari 2016 inclusief de opschuiving van de einddatum door herleving.

     

Hoogte reparatie-uitkering

Artikel 10c:5

  • 1

    De reparatie-uitkering heeft dezelfde hoogte als de WW-uitkering als deze niet zou zijn geëindigd.

  • 2

    De volledige reparatie-uitkering is gebaseerd op 36 uur per week werkloosheid. Als sprake is van minder dan 36 uur per week werkloosheid, wordt het bedrag van de reparatie-uitkering berekend naar rato van het aantal uren dat de ambtenaar werkloos is.

     

Sancties reparatie-uitkering

Artikel 10c:6

  • 1.

    Het dagelijks bestuur maakt een sanctieregeling op grond waarvan sancties kunnen worden toegepast op de uitbetaling van de reparatie-uitkering. Onderdeel van de sanctieregeling is de plicht die de ambtenaar heeft om het dagelijks bestuur te informeren over alles wat van invloed kan zijn op de duur en hoogte van de reparatie- uitkering.

     

Premie reparatie-uitkering

Artikel 10c:7

  • 1

    Het dagelijks bestuur heft vanaf 1 januari 2018 maandelijks een werknemerspremie op het bruto salaris van de ambtenaar die de AOW-gerechtigde leeftijd nog niet heeft bereikt.

  • 2

    De hoogte van de premie is vastgesteld 0,1% van het bruto salaris en de toegekende salaristoelage(n). De hoogte van de premie kan jaarlijks worden bijgesteld.

  • 3

    De heffingsgrondslag is gemaximeerd tot het maximum-premieloon bedoeld in artikel van de Wet financiering sociale verzekeringen.

     

Einde reparatie-uitkering

Artikel 10c:8

  • 1.

    De reparatie-uitkering eindigt na het verstrijken van de uitkeringsduur.

  • 2.

    De reparatie-uitkering eindigt op de dag waarop de werkloosheid eindigt.

  • 3.

    De reparatie-uitkering eindigt op de dag waarop de ambtenaar de AOW-gerechtigde leeftijd bereikt.

  • 4.

    De reparatie-uitkering eindigt na een periode van 13 weken van voortdurende arbeidsongeschiktheid door ziekte.

     

Herleving reparatie-uitkering

Artikel 10c:9

  • 1.

    Als het recht op een reparatie-uitkering gedeeltelijk of geheel is geëindigd en vervolgens de (ex)- ambtenaar na aanvaarding van een nieuw dienstverband wederom werkloos is geworden, herleeft op verzoek het recht op een reparatie-uitkering voor zover bij de beëindiging van het nieuwe dienstverband geen nieuw recht op een WW-uitkering op grond van de WW is ontstaan.

  • 2.

    De duur en de hoogte van de herleefde reparatie- uitkering zijn gelijk aan de duur en hoogte van de reparatie-uitkering waarop de (ex) ambtenaar nog recht zou hebben gehad indien hij onafgebroken werkloos zou zijn geweest.

  • 3.

    De reparatie-uitkering kan niet meer herleven als de maximale uitkeringsduur van de reparatie-uitkering is volgemaakt.

     

Afkoop reparatie-uitkering

Artikel 10c:10

  • 1.

    Het dagelijks bestuur kan eenmalig, aan het begin van de uitkeringsperiode, op verzoek van de ambtenaar, toestemming geven voor afkoop van de reparatie-uitkering.

  • 2.

    Het dagelijks bestuur bepaalt de hoogte van het afkoopbedrag en de voorwaarden waaronder de afkoop verstrekt wordt.

 

AE

In artikel 10d:2 sub van de Arbeidsvoorwaardenregeling Veiligheidsregio Twente de woorden “de vakantietoelage en de eindejaarsuitkering” te vervangen door: “het IKB, bedoeld in artikel 3:28 lid 2, onderdeel a en b” en de leden g,h en i toe te voegen:

 

Artikel 10d:2

Voor de toepassing van dit hoofdstuk wordt verstaan onder:

  • g

    reparatie-uitkering: uitkering die de WW-uitkering in opbouw en duur aanvult naar het niveau op 31 december 2015;

  • h

    werkloosheidsuitkering: WW-uitkering en reparatie-uitkering tezamen;

  • i

    WW-uitkering: uitkering op grond van Werkloosheidswet.

  

AF

 

Artikel 10d:24 leden 2 en 3 van de Arbeidsvoorwaardenregeling Veiligheidsregio Twente te vervangen door de navolgende nieuwe leden 2 en 3:

 

Artikel 10d:24

  • 2

    Zowel de ambtenaar als het dagelijks bestuur kan een geschil over de uitvoering van het Van werk naar werk-contract als bedoeld in artikel 10d:23 lid 5 voorleggen aan deze commissie.

  • 3

    De commissie brengt een zwaarwegend advies uit over het geschil, bedoeld in lid 2.

 

AG

 

Artikel 10d:25 van de Arbeidsvoorwaardenregeling Veiligheidsregio Twente aan te vullen met onderstaande lid 1 sub c:

Artikel 10d:25 

  • 1.

    Recht op een aanvullende uitkering heeft de ambtenaar die:

    • c

      recht heeft op een werkloosheidsuitkering en deze werkloosheidsuitkering ontvangt.

  

AH

 

Artikel 17:5 van de Arbeidsvoorwaardenregeling Veiligheidsregio Twente te vervangen door het navolgende nieuwe artikel 17:5:

 

Artikel 17:5 

De ambtenaar heeft na elke periode van drie jaar recht op loopbaanadvies bij een door het dagelijks bestuur aangewezen interne of externe deskundige.

  

AI

 

In artikel 18:1:1 lid 1, sub f van de Arbeidsvoorwaardenregeling Veiligheidsregio Twente de woorden “de aanspraak op de vakantieuitkering” te vervangen door: “8%”.

  

AJ

In artikel 28:7  “cafetariaregeling” en “cafetariasysteem”  te wijzigen in “fiscale uitruilregeling” en opnieuw te redigeren. Artikel 28:7 komt als volgt te luiden:

Fiscale uitruilregeling reiskosten

 

Artikel 28:7

De vrijwilliger kan gebruik maken van de fiscale uitruilregeling van Veiligheidsregio Twente die is opgenomen in hoofdstuk 47, op grond waarvan de vrijwilliger zijn bruto vergoeding kan verruilen voor een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer.

 

AK

 

Artikel 35:4 van de Arbeidsvoorwaardenregeling Veiligheidsregio Twente te vervangen door het navolgende nieuwe artikel 35:4:

 

Artikel 35:4

  • 2

    Bij het jubileum ontvangt de beroepsbrandweermedewerker/vrijwilliger bij een:

    • 12,5-jarig brandweerjubileum een bronzen brandweerkruis;

    • 20-jarig brandweerjubileum een bronzen brandweerkruis met kroon;

    • 25-jarig brandweerjubileum een verzilverd brandweerkruis;

    • 30-jarig brandweerjubileum een verguld brandweerkruis;

    • 35-jarig brandweerjubileum een verguld brandweerkruis met kroon;

    • 40-jarig brandweerjubileum een verguld brandweerkruis met lauwerkrans;

    • 45-jarig brandweerjubileum een verguld brandweerkruis met lauwerkrans;

    • 50-jarig brandweerjubileum een verguld brandweerkruis met lauwerkrans.

 

AL

 

Hoofdstuk 37 van de Arbeidsvoorwaardenregeling Veiligheidsregio Twente te vervangen door het navolgende nieuwe hoofdstuk 37:

37 Uitvoeringsregeling aanschaf beeldschermbril

Deze regeling is gebaseerd op artikel 5:11 van het Arbeidsomstandighedenbesluit.

Begripsomschrijvingen

Artikel 37:1

Voor de toepassing van deze regeling wordt verstaan onder:

 

ambtenaar: een ambtenaar in de zin van artikel 1:1, eerste lid, sub a die in vaste dienst is aangesteld;

 

beeldschermbril: een bril waarvan de sterkte is aangepast aan het werken met een beeldscherm, zijnde een oogcorrectiemiddel als bedoeld in artikel 5.11, vierde lid van het Arbeidsomstandighedenbesluit; een beeldschermbril wordt ook wel ‘computerbril’ genoemd.

 

oogdeskundige: een vakopticien, optometrist, orthoptist of oogarts

 

vakopticien: een gediplomeerde opticien werkzaam bij een optiekwinkel die is aangesloten bij de Nederlandse Unie van Optiekbedrijven (NUVO).

 

Recht op vergoeding

 

Artikel 37:2

De ambtenaar komt in aanmerking voor een gehele of gedeeltelijke vergoeding door Veiligheidsregio Twente van een beeldschermbril als:

  • a

    bij de uitvoering van zijn functie gemiddeld meer dan twee uren per dag gebruik wordt gemaakt van een beeldscherm; en

  • b

    het lezen van het beeldscherm niet mogelijk is zonder bril of met de reguliere contactlenzen of bril; en

  • c

    de oogklachten niet kunnen worden verholpen door maatregelen ter optimalisering van de werkplek zoals de juiste afstand tussen de ogen en het beeldscherm, voorkoming van hinderlijke lichtreflectie op het beeldscherm en dergelijke; en

  • d

    een oogdeskundige een beeldschermbril adviseert om de oogklachten te verhelpen.

  

Procedure

 

Artikel 37:3

  • 1

    De ambtenaar die voldoet aan de voorwaarden voor recht op een vergoeding als genoemd in artikel 37:2 en zich door een oogdeskundige een beeldschermbril laat aanmeten heeft recht op de volgende vergoeding van de gemaakte kosten: a een vergoeding van de kosten van de brillenglazen;

    • b

      een vergoeding van de kosten van de voorafgaande oogmeting, wanneer deze apart wordt berekend;

    • c

      een vergoeding van de kosten van het montuur van de beeldschermbril tot maximaal € 75,--.

  • 2

    De ambtenaar maakt bij het aanvragen van een vergoeding gebruik van het door Veiligheidsregio Twente daarvoor beschikbaar gestelde formulier en voegt daar als bijlagen bij: a de originele gespecificeerde factuur van de oogdeskundige; en b het advies van de oogdeskundige als bedoeld in artikel 37:2, sub d. Op het formulier dient de ambtenaar te verklaren de gedeclareerde kosten van de beeldschermbril niet al vergoed te krijgen van zijn zorgverzekeraar. De ambtenaar dient het formulier met bijlagen in bij zijn leidinggevende.

 

Vervanging beeldschermbril

 

Artikel 37:4

  • 1.

    De ambtenaar die van Veiligheidsregio Twente een vergoeding van een beeldschermbril heeft gekregen:

    • a.

      heeft recht op vergoeding van een nieuwe beeldschermbril als daartoe volgens een door de ambtenaar te overleggen verklaring van de oogdeskundige aanleiding is, omdat de sterkte van de brillenglazen gewijzigd is;

    • b.

      heeft, wanneer de brillenglazen nog goed zijn, na 4 jaar recht op vergoeding van een nieuw montuur.

  • 2.

    Bij vervanging van de beeldschermbril is artikel 37:3 van toepassing.

  • 3.

    Verlies of beschadiging van de beeldschermbril blijft voor rekening van de ambtenaar.

  • 4.

    In afwijking van het derde lid wordt schade aan de beeldschermbril wel door Veiligheidsregio Twente vergoed als de ambtenaar de schade buiten zijn schuld of nalatigheid lijdt ten gevolge van de vervulling van zijn functie. In dat geval is artikel 15:1:23, eerste lid van toepassing.

 

AM

In artikel 43:22 lid 4 van de Arbeidsvoorwaardenregeling Veiligheidsregio Twente de woorden “de vakantietoelage, eindejaarsuitkering en levensloopbijdrage (artikel 6:3, 3:18a en 6a:7)” te vervangen door “het IKB, bedoeld in artikel 3:28 lid 2”.

 

AN

 

In artikel 43:24 lid 2 van de Arbeidsvoorwaardenregeling Veiligheidsregio Twente de woorden “- vakantietoelage (artikel 6:3); - eindejaarsuitkering (artikel 3:18a); en – levensloopbijdrage (artikel 6a:7)” te vervangen door “ het IKB, bedoeld in artikel 3:28 lid 2”.

 

AO

In de aanhef van hoofdstuk 47 van de Arbeidsvoorwaardenregeling Veiligheidsregio Twente “4a:3” te vervangen door “3:29, lid 2”.

AP

Artikel 47:2 leden 1, 8, 9 en 10 van de Arbeidsvoorwaardenregeling Veiligheidsregio Twente te vervangen door de navolgende nieuwe leden 1, 8, 9 en 10:

Artikel 47:2

1 De ambtenaar kan door inzet van het IKB, bedoeld in artikel 3:28 lid 2 een belastingvrije vergoeding ontvangen van zijn in het betreffende kalenderjaar gemaakte reiskosten woon-werkverkeer.

…………….

 

8 De ambtenaar kan maandelijks kiezen voor uitbetaling van de opgebouwde belastingvrije vergoeding van reiskosten woon-werkverkeerdoor gebruik te maken van het tot die maand opgebouwde IKB. Indien de ambtenaar voor het einde van het jaar geen keuze maakt, komt de mogelijkheid voor uitruil voor dat jaar te vervallen.

9 Aan de vrijwilliger wordt de belastingvrije vergoeding van reiskosten woon-werkverkeer in de maand december van het betreffende kalenderjaar uitbetaald.

10 Bij toepassing van deze bepaling is artikel 31a, tweede lid, onderdeel a van de Wet op de Loonbelasting 1964 van toepassing.

 

AQ

Artikel 47:4 van de Arbeidsvoorwaardenregeling Veiligheidsregio Twente te vervangen door het navolgende nieuwe artikel 47:4:

 

Gevolgen deelname fiscale uitruilreling reiskosten woon-werkverkeer

Artikel 47:4

Voor de gevolgen voor de deelneming aan de fiscale uitruilregeling is artikel 3:33 van toepassing.

 

AR

 

Artikel 47:5, lid 1 van de Arbeidsvoorwaardenregeling Veiligheidsregio Twente te vervangen door het navolgende nieuwe artikel 47:5:

 

Artikel 47:5

1 Een ambtenaar die uit dienst treedt, kan in het kalenderjaar van uitdiensttreding gebruik maken van deze regeling tot de datum van uitdiensttreding. Eventuele toegekende belastingvrije vergoeding na de datum van uitdiensttreding zal worden verrekend.

 

AS

 

Artikel 47:6 van de Arbeidsvoorwaardenregeling Veiligheidsregio Twente te vervangen door het navolgende

nieuwe artikel 47:6:

Aanvraagprocedure ambtenaar

Artikel 47:6

  • 1.

    De ambtenaar die deelneemt aan deze regeling, dient daartoe een aanvraag in. Daarbij maakt hij gebruik van het digitale aanvraagformulier dat Veiligheidsregio Twente hiervoor beschikbaar stelt via eHRM.

  • 2.

    De ambtenaar kan gedurende het kalenderjaar kiezen voor uitbetaling van (een deel) van de belastingvrije vergoeding door inzet van het tot die maand opgebouwde IKB .

  • 3.

    De ambtenaar die gebruik wil maken van belastingvrije uitruil, dient zelf de afstand woon-werkverkeer te registreren via eHRM. Hij gebruikt hiervoor het digitale formulier ‘Adreswijziging’ en voert daarin de afstand woon-werk in op basis van enkele reis conform de snelste route van Google Maps. De ambtenaar is zelf verantwoordelijk voor een juiste registratie en juiste aanvraag. De registratie en aanvraag worden niet gecontroleerd en/of geaccordeerd door de leidinggevende of andere medewerker van VRT. Eventuele foutieve registratie en/of aanvraag kan leiden tot foutieve uitbetaling. De consequenties hiervan komen voor rekening van de medewerker, inclusief eventuele boetes van de Belastingdienst.

  • 4.

    De aanvraag wordt verwerkt in de maand van de aanvraag en het (netto) bedrag wordt op de salarisstrook vermeld.

 

AT

 

Een nieuw a rtikel 47:7 van de Arbeidsvoorwaardenregeling Veiligheidsregio Twente op te nemen waarin de aanvraagprocedure voor de vrijwilliger is opgenomen, die overigens niet wijzigt:

 

Aanvraagprocedure vrijwilliger

Artikel 47:7

  • 1.

    De vrijwilliger die deelneemt aan deze regeling, dient daartoe een aanvraag in. Daarbij maakt hij gebruik van het aanvraagformulier dat Veiligheidsregio Twente hiervoor beschikbaar stelt rond 1 oktober van het betreffende kalenderjaar.

  • 2.

    De vrijwilliger laat het aanvraagformulier ondertekenen door zijn leidinggevende en dient het - door hemzelf en zijn leidinggevende - ondertekende aanvraagformulier vóór 1 november van het betreffende kalenderjaar in bij de personeels- en salarisadministratie via het e-mail- of postadres dat op het aanvraagformulier is aangegeven.

  • 3.

    De aanvraag wordt verwerkt bij de salarisbetaling van december van het betreffende kalenderjaar en het (netto) bedrag wordt op de salarisstrook vermeld.

 

AU

 

Een nieuw hoofdstuk 50 regeling tegemoetkoming sportabonnementen vrijwilligers Brandweer Twente van de Arbeidsvoorwaardenregeling Veiligheidsregio Twente op te nemen:

 

50 Regeling tegemoetkoming sportabonnement vrijwilligers Brandweer Twente

Begripsomschrijvingen

Artikel 50:1

Voor de toepassing van deze regeling wordt verstaan onder:

 

vrijwilliger: de medewerker van Veiligheidsregio Twente met een aanstelling als ambtenaar in de zin van artikel 1:1, sub a, zijnde vrijwilliger bij Brandweer Twente als bedoeld in artikel 1:2, derde lid;

 

sportabonnement: een persoonlijk abonnement bij een sportschool;

 

sportschool: een inrichting die in de vorm van cardio- en krachtapparatuur activiteiten aanbiedt die nauw aansluiten bij de onderdelen van de keuringen als bedoeld in hoofdstuk 19a en die als zodanig staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel

Werkingssfeer

 

Artikel 50:2

Deze regeling is van toepassing op:

  • a

    de vrijwilliger die is aangesteld in de functie van (aspirant) manschap A of B of bevelvoerder op wie hoofdstuk 19a met betrekking tot keuringen brandweerpersoneel van toepassing is; en

  • b

    die hoofdzakelijk werkzaam is op een kazerne waar geen interne sportgelegenheid met cardio- en krachtapparatuur aanwezig is.

  

Tegemoetkoming sportabonnement

Artikel 50:3

1 De in artikel 50:2 bedoelde vrijwilliger heeft recht op een tegemoetkoming in zijn sportabonnement ter hoogte van € 12,50 netto per maand indien en zolang hij voldoet aan de volgende voorwaarden.

a De vrijwilliger toont met een inschrijvingsbewijs aan dat hij persoonlijk een sportabonnement heeft bij een sportschool die voor de vrijwilliger eenvoudig te bezoeken is vanuit zijn woning en/of vanuit de kazerne waar hij hoofdzakelijk zijn werkzaamheden als vrijwilliger uitvoert.

b Wanneer Veiligheidsregio Twente daar ter controle naar vraagt, dient de vrijwilliger op de gevraagde wijze te verklaren dat hij nog steeds persoonlijk een sportabonnement heeft.

2 Wanneer zijn sportabonnement is beëindigd, dient de vrijwilliger dat zo spoedig mogelijk aan Veiligheidsregio Twente door te geven. Bij wisseling van sportschool dient de vrijwilliger voor het behouden van de tegemoetkoming opnieuw met een inschrijvingsbewijs aan te tonen dat hij persoonlijk een sportabonnement heeft.

3 Wanneer de vrijwilliger tijdelijk geen contributie aan de sportschool verschuldigd is, bijvoorbeeld wegens ziekte of een blessure, dient de vrijwilliger dat zo spoedig mogelijk aan Veiligheidsregio Twente door te geven. In dat geval schort Veiligheidsregio Twente de tegemoetkoming op zolang de vrijwilliger geen contributie aan de sportschool verschuldigd is.

4 De tegemoetkoming in het sportabonnement wordt maandelijks uitbetaald.

5 De tegemoetkoming in het sportabonnement van de vrijwilliger wordt stopgezet:

a wanneer de vrijwilliger zijn sportabonnement heeft beëindigd en niet per gelijke datum een nieuw sportabonnement heeft gesloten zoals beschreven in het tweede lid;

b wanneer de vrijwilliger niet (langer) voldoet aan de voorwaarden en verplichtingen uit deze regeling;

  • 1.

     

Stopzetting geschiedt per de eerste van de maand volgend op het moment dat Veiligheidsregio Twente door de vrijwilliger is geïnformeerd over een onder a, b of c bedoelde situatie dan wel daar op andere wijze van op de hoogte is gesteld. Veiligheidsregio Twente kan te veel uitbetaalde tegemoetkoming verrekenen met de vergoedingen die aan de vrijwilliger nog worden uitbetaald. Daarbij is artikel 117 van de Ambtenarenwet van toepassing.

 

Formulieren

Artikel 50:4

De vrijwilliger maakt bij het aanvragen van een tegemoetkoming en het doorgeven van informatie als bedoeld in artikel 50:3 gebruik van de door Veiligheidsregio Twente daarvoor beschikbaar gestelde formulieren.

 

Inwerkingtreding

Artikel 50:5

Dit hoofdstuk treedt in werking per 1 januari 2018.

 

AV

 

Een nieuw hoofdstuk 51 regeling elektronische berichtgeving van de Arbeidsvoorwaardenregeling Veiligheidsregio Twente op te nemen:

 

51 Regeling elektronische berichtgeving

Deze regeling is gebaseerd op artikel 125, eerste lid, sub n van de Ambtenarenwet, waarbij wordt afgeweken van artikel 2:14, eerste lid van de Algemene wet bestuursrecht.

Begripsomschrijvingen

Artikel 51:1

Voor de toepassing van deze regeling wordt verstaan onder:

 

ambtenaar: de medewerker van Veiligheidsregio Twente met een aanstelling als ambtenaar in de zin van artikel 1:1, sub a, waaronder tevens wordt verstaan een brandweervrijwilliger als bedoeld in artikel 1:2, derde lid;

Awb: Algemene wet bestuursrecht;

 

personele berichten: berichten betreffende de rechtspositie van ambtenaren, die tevens besluiten of beschikkingen kunnen bevatten als bedoeld in artikel 1:3 van de Awb.

  

Elektronische verzending

Artikel 51:2

1 Personele berichten kunnen, wanneer de betrouwbaarheid en de vertrouwelijkheid voldoende gewaarborgd is, uitsluitend elektronisch aan de ambtenaar worden verzonden en uitsluitend elektronisch door de ambtenaar worden aangevraagd. Door of namens het dagelijks bestuur wordt besloten wanneer deze elektronische weg van communicatie van toepassing is voor personele berichten of voor een aanvraagprocedure van personele berichten.

2 Alle ambtenaren van Veiligheidsregio Twente hebben met het oog op de toepassing van het eerste lid:

a toegang tot een persoonlijk e-mailadres van Veiligheidsregio Twente of een persoonlijk privé-emailadres aan Veiligheidsregio Twente doorgegeven; en

b toegang tot een personeelsinformatiesysteem dat gebruikt wordt voor het verzenden en/of aanvragen van personele berichten.

3 Personele berichten worden niet elektronisch verzonden of aangevraagd als de ambtenaar Personeelszaken heeft laten weten gedurende ten minste vier weken geen toegang te hebben tot het e-mailadres en/of personeelsinformatiesysteem als bedoeld in het tweede lid. Zodra die toegang is hersteld, informeert de ambtenaar Personeelszaken daarover en wordt de elektronische weg van communicatie voor de ambtenaar hersteld.

4 Personele berichten worden niet elektronisch verzonden in de gevallen beschreven in artikel 51:3.

5 Wanneer het derde of vierde lid van toepassing is geschiedt communicatie over personele berichten op papier.

 

Uitzonderingen

 

Artikel 51:3

De volgende personele berichten kunnen niet elektronisch worden verzonden:

a beslissingen op bezwaarschriften;

b beslissingen betreffende loonbeslag;

d beslissingen betreffende disciplinaire maatregelen;

e beslissingen tot boventalligverklaring van een ambtenaar als bedoeld in artikel 43:17, tweede lid

f beslissingen tot het verlenen van ontslag als bedoeld in hoofdstuk 8, met uitzondering van een beslissing tot ontslag op verzoek als bedoeld in artikel 8:1;

g beslissingen tot schorsing van een ambtenaar;

h detacheringsovereenkomsten;

i beslissingen over schadevergoeding aan een ambtenaar;

j beslissingen met betrekking tot uitkeringen in de zin van hoofdstuk 10d;

k beslissingen in het kader van het FLO-overgangsrecht wanneer de ambtenaar niet langer actief werkzaam is bij Veiligheidsregio Twente;

l andere beslissingen die dermate ingrijpend zijn voor de ambtenaar dat deze zich naar hun aard niet lenen voor elektronische verzending.

   

Inwerkingtreding

Artikel 51:4

Dit hoofdstuk treedt in werking per 1 januari 2018.

AW

 

Bijlage I van de Arbeidsvoorwaardenregeling aan te vullen met de navolgende nieuwe onderdelen:

 

Met ingang van 1 augustus 2017 worden de schaalbedragen verhoogd met 1,0%.

 

Met ingang van 1 januari 2018 worden de schaalbedragen verhoogd met 1,5%.

AX

De bijlagen IIa, IIb en IIc van de Arbeidsvoorwaardenregeling Veiligheidsregio Twente te vervangen door de navolgende nieuwe bijlagen IIa, IIb en IIc:

 

Artikel II Deze wijziging treedt inwerking op de dag na bekendmaking en werkt terug tot 1 januari 2018.

 

Vastgesteld in de vergadering van het dagelijks bestuur van 24 januari 2018,

De secretaris,

De voorzitter,

Wijzigingen Integrale Toelichting CAR-UWO  

Artikel 1:2c

Gemeenten kunnen ambtenaren aanstellen vanwege de Wet banenafspraak en quotum arbeidsbeperkten. Om de instroom van deze doelgroepen te bevorderen, maakt de CAR-UWO het mogelijk om het salaris af te stemmen op de verdiencapaciteit of de loonwaarde. De doelgroepen van de Wet Banenafspraak zijn gedefinieerd in artikel 38b Wet financiering sociale verzekeringen. 

In salarisschaal A is het salaris bij periodiek 0 het wettelijk minimumloon en is het salaris bij periodiek 11 120% van het wettelijk minimumloon. De bedragen in schaal A worden, in plaats van op de salarisontwikkeling in de Cao Gemeenten, geïndexeerd op de ontwikkeling van het wettelijk minimumloon en elk jaar op 1 januari bijgesteld. De actuele schaalbedragen worden na goedkeuring door het LOGA gepubliceerd op www.car-uwo.nl.

Lid 1

De omschrijving van deze doelgroep staat in de Wet financiering sociale verzekeringen, artikel 38b lid 1 sub a. In salarisschaal A is het salaris bij periodiek 0 het wettelijk minimumloon en is het salaris bij periodiek 11 120% van het wettelijk minimumloon. De bedragen in schaal A worden, in plaats van op de salarisontwikkeling in de Cao Gemeenten, geïndexeerd op de ontwikkeling van het wettelijk minimumloon en elk jaar op 1 januari bijgesteld. De actuele schaalbedragen worden na goedkeuring door het LOGA gepubliceerd op www.car-uwo.nl.

 

Artikel 1:2:1

Lid 5

De ambtenaren die vallen onder de leden 2, 3 en 4 van dit artikel zijn de enige medewerkers waarvoor nog een vakantietoelage geldt. Deze 8% is pensioengevend. De 1,5% van het in de maand van opbouw geldende salaris,

was tot 1 januari 2017 de levensloopregeling geregeld in artikel 6a:7 lid 1. Deze 1,5% is pensioengevend.

De 0,8% van het in de maand van opbouw geldende salaris, was tot 1 januari 2017 het bovenwettelijk verlof van

14,4 uren geregeld in artikel 6:2 lid 1. Deze 0,8% is niet pensioengevend. Indien in een maand het salaris en de toegekende salaristoelage(n) gedeeltelijk zijn uitbetaald dan worden de in de percentages in die maand berekend

op basis van het uitbetaalde salaris en de uitbetaalde salaristoelage(n). Indien in een maand het salaris en de toegekende salaristoelage(n) gedeeltelijk zijn uitbetaald op grond van artikel 7:3 lid 2 tot en met 4 dan worden, in

afwijking van voorgaande volzin, de percentages in die maand berekend op basis van het volledige salaris en toegekende salaristoelage(n). Uitbetaling vindt plaats bij de maandelijkse salarisbetaling.

 

Artikel 2:5:4

Met de oproepcontractant wordt een contract aangegaan voor minimaal 15 uur per maand. Voor die uren bestaat er dan ook een loonbetalingsverplichting, ook als de oproepcontractant ziek is. Aangezien hoofdstuk 7 per definitie van toepassing is (de CAR/UWO is namelijk van toepassing), hoeft deze loondoorbetalingsverplichting tijdens ziekte niet meer expliciet te worden opgenomen. De berekeningsbasis van de ziekte-uitkering wordt gevormd door het inkomen dat de oproepkracht gedurende het laatste kwartaal genoot.

De oproepcontractant heeft een IKB conform de regeling in paragraaf 5 van hoofdstuk 3.

 

Artikel 3:19

Lid 2

De ambtsjubileumgratificatie wordt berekend op basis van het geldende salaris en de toegekende salaristoelagen, tezamen vermeerderd met 8% (deze 8% betreft de vakantietoelage die per 1 januari 2017 is toegevoegd aan het IKB; hoofdstuk 3, par. 5) naar rato over de maand waarin het jubileum valt. Een ambtsjubileumgratificatie kan niet in alle gevallen onbelast worden uitgekeerd; aanbevolen wordt om dit bij de Belastingdienst na te gaan.

 

Artikel 3:24

Lid 2

Nabestaanden van de ambtenaar die als gevolg van een ongeval in en door de dienst overlijden, krijgen deze overlijdensuitkering naast de overlijdensuitkering van artikel 3:23. De hoogte van de uitkering is één jaarsalaris vermeerderd met de toegekende salaristoelage(n), tezamen vermeerderd met 8% (deze 8% betreft de vakantietoelage die per 1 januari 2017 is toegevoegd aan het IKB; hoofdstuk 3, par. 5), waarbij de 12 kalendermaanden direct voorafgaand aan de maand van overlijden als referteperiode dient. Ziekte van de ambtenaar in die referteperiode, waarbij zijn salaris is gekort o.g.v. artikel 7:3 CAR, heeft geen invloed op de hoogte van de overlijdensuitkering. Op jaarbasis wordt gerekend met het volledige salaris. Ook bij toepassing van lid 3 gelden de 12 kalendermaanden voorafgaand aan de maand van overlijden als referteperiode.

 

Artikel 3:27

punt 3, in de derde alinea, worden de woorden: “extra eindejaarsuitkering of een” geschrapt.

punt 4, worden de woorden “eindejaarsuitkering, vakantietoelage of

levensloopbijdrage” vervangen door: “het IKB”.

 

Artikel 3:28

Lid 2 In dit lid is geregeld wat de bronnen van het pensioengevende deel van het IKB zijn. De bronnen komen uit arbeidsvoorwaarden die tot 1 januari 2017 onder een andere naam in de CARUWO geregeld waren. Het IKB is opgebouwd uit: a. de vakantietoelage, zoals tot 1 januari 2017 geregeld in artikel 6:3, en b. de eindejaarsuitkering, zoals tot 1 januari 2017 geregeld in artikel 3:18a, en c. de levensloopuitkering, zoals tot 1 januari 2017 geregeld in artikel 6a:7 lid 1. Lid 3

In dit lid zijn de niet-pensioengevende bronnen van het IKB geregeld: De financiële tegenwaarde van 14,4 uren bovenwettelijk vakantieverlof is niet pensioengevend. Tot 1 januari 2017 had de ambtenaar op grond van artikel 6:2 recht op ten minste 158,4 uren vakantieverlof per kalenderjaar. Met ingang van 1 januari 2017 is de aanspraak op vakantieverlof verminderd tot 144 uren per kalenderjaar. De financiële tegenwaarde van 14,4 uren vakantieverlof is per diezelfde datum opgenomen in het IKB.

Brandweerpersoneel dat valt onder hoofdstuk 9a heeft recht op 2,5% opbouw van de levenslooptoelage, in plaats van 1,5%. De extra 1% is niet pensioengevend en is daarom in het IKB niet een bron die pensioengevend is.

Lid 7

In dit lid is geregeld dat de 1,5% opbouw van het IKB, als vervanging van de levensloopuitkering, niet van toepassing is op brandweerpersoneel dat recht heeft op FLO overgangsrecht zoals omschreven in hoofdstuk 9b. De reden hiervan is dat voor medewerkers met FLO overgangsrecht aparte afspraken gelden over levensloop. Voor medewerkers als bedoeld in paragraaf 5 van hoofdstuk 9b geldt deze uitzondering niet.

 

Artikel 3:36

Lid 2

De reden dat dit lid is opgenomen, is dat het op grond van fiscale regelgeving niet is toegestaan om vakantie-uren te verkopen die in het IKB zijn gekocht.

 

Artikel 6:2

Lid 2

Een ambtenaar kan verzoeken in enig jaar maximaal 50,4 uur op jaarbasis (bij een volledig dienstverband) meer te werken dan de maximale arbeidsduur van 1836 uur voortvloeit. Voor een deeltijder geldt een naar evenredigheid aantal uren als maximum. Toekenning van dit verzoek geeft de ambtenaar recht op een gelijk aantal extra vakantie-uren. Dit verzoek dient betrokkene in vóór 1 november (tenzij anders geregeld) in het jaar voorafgaande aan het kalenderjaar waarvoor het verzoek geldt. Gelet op de samenhang met paragraaf 5 en 6 van hoofdstuk 3 ligt het voor de hand dat het dagelijks bestuur bij de toewijzing van de verzoeken rekening houdt met alle mutaties van het verlof, te weten:

  • extra vakantie-uren op basis van dit artikel

  • verkoop van vakantie-uren op basis van artikel 3:36;

  • koop van vakantie-uren op basis van artikel 3:29 lid 1, onderdeel a..

 

Op basis van het totaalbeeld van de effecten van alle verzoeken kan worden bezien in hoeverre sprake is van ernstige problemen van organisatorische dan wel roostertechnische aard.

 

Artikel 6:2:6

Lid 3

het getal “187,2” op twee plaatsen gewijzigd in: “144” en het getal “280,8” in: “216”.

 

Artikel 6:3:1

De toelichting op artikel 6:3:1 vervalt, inclusief titel.

 

Artikel 6:4:1a

Lid 6 en lid 7

De toelichting op de artikel 6:4:1a leden 6 tot en met 7 wordt geschrapt.

   

Artikel 6:5:4

 

Opbouw vakantie

De korting van vakantieverlof vindt gedurende het ouderschapsverlof plaats overeenkomstig de omvang en de duur van dit verlof. Geniet de ambtenaar bijvoorbeeld ouderschapsverlof gedurende zes maanden voor de helft van zijn arbeidsduur en loopt het verlof van 1 mei tot 1 november, dan heeft betrokkene tot en met april recht op volledig verlof (4/12 x verlofaanspraak op jaarbasis), van mei tot november een halve verlofopbouw (6/12 x verlofaanspraak op jaarbasis x 0,5) en in november en december weer een gehele verlofopbouw (2/12 x verlofaanspraak op jaarbasis).

  

Artikel 6:10

Lid 1

De woorden “de vakantietoelage, levensloopbijdrage en eindejaarsuitkering” worden vervangen door: “het

IKB”.

 

Hoofdstuk 6a

In de toelichting op hoofdstuk 6a wordt de laatste zin van de eerste alinea geschrapt.

 

Artikel 7:13:1

Tussen de woorden “salaristoelage(n)” en “Het gaat” worden de woorden “en op opbouw van het IKB.” toegevoegd.

 

Artikel 7:13:2

Zowel artikel 7:13:2 als artikel 7:14 bevatten de sancties op overtreding van de verplichtingen als genoemd in artikel 7:10, 7:11 en 7:12, alsmede de conclusies die uit het onderzoek als bedoeld in artikel 7:12 getrokken kunnen worden. De in deze artikelen beschreven situaties kunnen tijdelijk zijn. Dit houdt in dat artikel 7:13:2 en 7:14 ook tussentijds kunnen worden toegepast. Wanneer de situatie weer hersteld is, wordt de betaling van het salaris en de toegekende salaristoelage(n) en de opbouw van het IKB weer gestart.

Artikel 7:13:2 ziet op de verplichtingen die aan de ambtenaar zijn opgelegd in artikel 7:10 en 7:12. Artikel 7:14 ziet op de verplichtingen die op grond van artikel 7:11 aan de ambtenaar zijn opgelegd.

Artikel 7:13:2 sanctioneert allereerst de weigering de benodigde informatie te verstrekken. De andere sancties van artikel 7:13:2 betreffen gedrag van de ambtenaar, waarbij de arbo-dienst een rol speelt in de beoordeling van dat gedrag.

De sancties op de overtredingen die genoemd zijn, zijn imperatief: de betaling van het salaris en de toegekende salaristoelage(n) en de opbouw van het IKB worden gestaakt wanneer bijvoorbeeld de ambtenaar nalaat zich onder geneeskundige behandeling te stellen of zich niet houdt aan voorschriften van behandelende geneeskundigen.

Als de ambtenaar geen verwijt gemaakt kan worden op grond van zijn geestelijke toestand, vindt doorbetaling van het salaris en de toegekende salaristoelage(n) en de opbouw van het IKB wel plaats. Veiligheidsregio Twente moet zich voor het besluit om de salarisbetaling te staken dus vergewissen van de geestestoestand van de ambtenaar.

 

Artikel 7:14

In de eerste alinea tussen de woorden “salaristoelage(n)” en “weer opgestart.” de woorden “en de opbouw van

het IKB” toegevoegd.

 

Lid 3

Als de ambtenaar, bedoeld in lid 2, geen verwijt gemaakt kan worden op grond van zijn geestelijke toestand, vindt

doorbetaling van het salaris en de toegekende salaristoelage(n) en de opbouw van het IKB wel plaats.

Veiligheidsregio Twente moet zich voor het besluit om de betaling van het salaris en de toegekende

salaristoelage(n) en de opbouw van het IKB te staken dus vergewissen van de geestestoestand van de

ambtenaar.

 

Artikel 7:16

in de laatste alinea worden tussen de woorden ”salaristoelage(n)” en “te staken,” de woorden “en de opbouw van

het IKB” toegevoegd.

  

Artikel 10d:24

Lid 3 Het dagelijks bestuur kan slechts afwijken van het advies als het op onzorgvuldige wijze tot stand is gekomen en/of het advies zodanig ernstig in gebreke is dat van het dagelijks bestuur in redelijkheid niet gevergd kan worden overeenkomstig het advies te besluiten.

Na inwerkingtreding van de WNRA is het advies weer bindend van aard vanwege de toepasselijkheid van het Burgerlijk Wetboek.

 

Bijlage IIa Salaristabel gemeenteambtenaren per 1 januari 2018, nieuwe structuur, aangevuld met prestatieperiodieken als bedoeld in artikel 3a:2

 

 

Periodiek

Schaal

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

0

1535

1571

1611

1657

1705

1818

2040

2335

2591

2795

1

1571

1624

1677

1731

1786

1901

2126

2429

2701

2925

2

1601

1677

1744

1805

1867

1984

2212

2524

2812

3054

3

1648

1729

1810

1878

1949

2067

2298

2618

2922

3185

4

1686

1782

1877

1952

2030

2150

2384

2713

3032

3315

5

1725

1835

1943

2026

2111

2233

2470

2808

3143

3445

6

1763

1887

2010

2100

2193

2315

2556

2903

3254

3575

7

1801

1940

2076

2174

2274

2398

2642

2997

3364

3705

8

1840

1993

2143

2248

2355

2481

2728

3092

3474

3835

9

1878

2045

2209

2322

2437

2564

2814

3187

3585

3965

10

1971

2098

2276

2396

2518

2646

2900

3281

3695

4095

11

1955

2151

2342

2470

2599

2729

2986

3376

3805

4225

P1

 

2209

2396

2518

2646

2814

3092

3474

3965

4316

P2

 

2276

2470

2599

2729

2900

3187

3585

4095

4451

P3

 

2342

2518

2646

2814

2986

3281

3695

4225

4587

P4

 

2396

2599

2729

2900

3092

3376

3805

4316

4723

 

periodiek

Schaal

 

10A

11

11A

12

13

14

15

16

17

18

0

3080

3348

3685

4022

4490

4770

5129

5493

6078

6737

1

3214

3486

3823

4161

4626

4934

5319

5713

6316

6993

2

3374

3625

3962

4297

4762

5099

5509

5934

6554

7249

3

3481

3763

4100

4433

4897

5262

5698

6155

6792

7505

4

3614

3901

4238

4569

5033

5426

5887

6376

7030

7761

5

3747

4040

4373

4705

5169

5590

6077

6596

7268

8017

6

3880

4179

4509

4840

5305

5754

6267

6817

7506

8273

7

4014

4316

4645

4976

5441

5918

6457

7038

7745

8529

8

4174

4451

4781

5112

5577

6083

6646

7258

7983

8784

9

4279

4587

4961

5248

5712

6246

6835

7480

8221

9041

10

4410

4723

5052

5348

5848

6410

7025

7700

8459

9296

11

4541

4859

5188

5520

5984

6574

7215

7921

8697

9553

P1

 

4976

 

5712

6083

6835

7480

8221

9041

9836

P2

 

5112

 

5848

6246

7025

7700

8459

9296

10131

P3

 

5248

 

5984

6410

7215

7921

8697

9553

10435

P4

 

5384

 

6083

6574

7480

8221

9041

9836

10746

  

* Als het schaalbedrag onder het voor de medewerker geldende minimumloon ligt, heeft de medewerker per 1 augustus 2017 recht op het voor hem geldende minimumloon overeenkomstig de bepalingen in de WML voor medewerkers van 22 jaar en ouder. Vanaf 1 juli 2019 heeft de medewerker tenminste recht op het voor hem geldende minimumloon overeenkomstig de bepalingen in de WML voor medewerkers van 21 jaar en ouder. Voor de ambtenaar die valt onder de definitie van artikel 1:2c, eerste lid geldt een aparte schaal: schaal A. Het bedrag van de periodiek 0 is gelijk aan het wettelijk minimumloon. De salarisbedragen voor schaal A worden geïndexeerd op de ontwikkeling van het wettelijk minimumloon en elk jaar op 1 januari vastgesteld door het LOGA en gepubliceerd op www.car-uwo.nl.

 

Bijlage IIb Vergoedingentabel vrijwilligers bij de gemeentelijke brandweer per 1 januari 2018

 

 

jaarvergoeding

uurbedrag oefeningen en cursussen e.d.

uurbedrag voor brandbestrijding en hulpverlening

uurbedrag voor langdurige aanwezigheid

1. aspirant manschap a

 

349,00

 

10,82

 

20,22

 

13,47

2. manschap a, chauffeur, voertuigbediener, gaspakdrager, brandweerduiker, verkenner gevaarlijke stoffen

 

349,00

 

12,42

 

23,36

 

15,56

3. manschap b, duikploegleider, langer dan 5 jaar manschap a, manschap a en ten minste twee specialisaties uit categorie 2

 

349,00

 

13,77

 

25,84

 

17,23

4. bevelvoerder

 

525,00

 

17,27

 

32,46

 

21,63

5. officier van dienst

 

4136,00

 

0,00

 

41,36

 

0,00

6 hoofdofficier van dienst, adviseur gevaarlijke stoffen

 

5940,00

 

0,00

 

59,40

 

0,00

7.commandant van dienst

 

8836,00

 

0,00

 

66,29

 

0,00

 

Bijlage IIc Gebruteerde vergoedingentabel vrijwilligers bij de gemeentelijke brandweer per 1 januari 2018

 

jaarvergoeding

uurbedrag oefeningen en cursussen e.d.

uurbedrag voor brandbestrijding en hulpverlening

uurbedrag voor langdurige aanwezigheid

1. aspirant manschap a

353,00

10,96

20,56

13,69

2. manschap a, chauffeur, voertuigbediener, gaspakdrager, brandweerduiker, verkenner gevaarlijke stoffen

353,00

12,66

23,82

15,87

3. manschap b, duikploegleider, langer dan 5 jaar manschap a, manschap a en ten minste twee specialisaties uit categorie 2

353,00

14,03

26,26

17,52

4. bevelvoerder

533,00

17,56

32,95

21,96

5. officier van dienst

4215,00

0,00

42,15

0,00

6 hoofdofficier van dienst, adviseur gevaarlijke stoffen

6047,00

0,00

60,47

0,00

7.commandant van dienst

9002,00

0,00

67,47

0,00

 

Naar boven