Besluit van de Minister voor Medische Zorg van 29 juni 2020, kenmerk 1710519-207387-GMT, houdende wijziging van de bijlage bij de beschikking van 20 juni 2019 inzake het verlenen van toestemming als bedoeld in artikel 3a, eerste lid, van de Wet inzake de bloedvoorziening (Stcrt. 2019, nr. 33722)

De Minister voor Medische Zorg;

Gelet op de artikelen 3a, derde lid en 3, derde en zesde lid, van de Wet inzake bloedvoorziening;

Besluit:

Enig artikel

Aan de bijlage bij het besluit van 20 juni 2019 inzake het verlenen van toestemming als bedoeld in artikel 3a, eerste lid, van de Wet inzake de bloedvoorziening (Stcrt. 2019, nr. 33722) wordt na onderdeel 10 een onderdeel toegevoegd, luidende:

  • 11. In afwijking van het vijfde onderdeel kan tot 1 oktober 2020 het leverancierskrediet van de stichting Sanquin aan SPP maximaal 75 dagen bedragen, mits:

    • een overtollig banksaldo van Sanquin Holding BV van € 13 miljoen is verbruikt; en

    • Stichting Sanquin Bloedvoorziening maandelijks op de tiende van de maand of de eerst volgende werkdag hierop, te beginnen in augustus, een actueel overzicht van zowel de banksaldi van SPP en Sanquin Holding BV als de stand van het uitstaande leverancierskrediet van SPP aan de minister voor Medische Zorg stuurt.

De Minister voor Medische Zorg, M.J. van Rijn

Bezwaar

Degene wiens belang rechtstreeks betrokken is bij deze beschikking kan daartegen binnen zes weken na publicatie van deze beschikking bezwaar indienen.

Het indienen van bezwaar schort de werking van deze beschikking niet op. Heeft u vragen over deze beslissing of bent u het er niet mee eens? Kijk eens op http://www.rijksoverheid.nl/ministeries/vws/bezwaarschriften-vws. Daar wordt uitgelegd wat u kunt doen als u het niet eens bent met de beslissing en misschien bezwaar wilt maken. Er staan voorbeelden waarmee u de kans op een succesvol bezwaar kan inschatten.

Wilt u toch een bezwaarschrift sturen, dan moet dit binnen zes weken na de datum die bovenaan deze brief staat. Let op: doe dit op tijd, anders kan uw bezwaar niet behandeld worden.

Het bezwaarschrift e-mailt u naar: WJZ.bezwaarenberoep@minvws.nl, bij voorkeur met een ingescande handtekening.

Indien u niet kunt of wilt e-mailen, kunt u uw bezwaarschrift ook per post versturen naar:

de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

t.a.v. Directie Wetgeving en Juridische Zaken,

Postbus 20350,

2500 EJ Den Haag.

U kunt uw bezwaarschrift ook faxen naar: (070) 340 59 84.

Noem in het bezwaarschrift:

  • uw naam en adres

  • de datum

  • het kenmerk van deze brief (deze gegevens vindt u in de rechterkantlijn)

  • waarom u het niet eens bent met de beslissing

Vergeet niet om uw bezwaarschrift te ondertekenen en van een datum te voorzien. Wilt u zo vriendelijk zijn om een kopie van deze brief mee te sturen met het bezwaarschrift?

Indien u het bezwaarschrift per e-mail indient zonder ondertekening, bestaat de mogelijkheid dat u op een later moment verzocht wordt om bewijs te leveren dat u bevoegd bent tot het indienen van het bezwaar.

Naar boven