22 112 Nieuwe Commissievoorstellen en initiatieven van de lidstaten van de Europese Unie

Nr. 1595 BRIEF VAN DE MINISTER VAN BUITENLANDSE ZAKEN

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 19 maart 2013

In reactie op het verzoek van het lid Omtzigt, tijdens de regeling van werkzaamheden van heden (Handelingen II, 2012/13, nr. 63), meld ik u hierbij het volgende.

Het reglement van orde van de Europese Raad is openbaar. Het is te vinden op de website van de Raad van de Europese Unie.

Het reglement van orde van de Eurozonetoppen is eveneens openbaar. Het is te vinden op de website van de Eurozone. Zoals vermeld in het verslag van de Europese Raad van 14–15 maart jl. (Kamerstuk 21 501-20, nr. 778) heeft de minister-president -mede naar aanleiding van opmerkingen van de leden Omtzigt en Koolmees- bij de vaststelling van het reglement van orde een kortstondig parlementair voorbehoud geplaatst, waarbij is aangegeven dat de regering verwacht ER-voorzitter Van Rompuy eind deze week te kunnen melden dat dit voorbehoud is ingetrokken.

Over de omgang met vertrouwelijke EU documenten heb ik uitgebreid met uw Kamer gesproken tijdens het algemeen overleg informatievoorziening op 12 februari jl. (Kamerstuk 22 112, nr. 1581) Tevens heb ik toegezegd dat uw Kamer toegang krijgt tot alle interne EU-Raadsdocumenten met aanduiding Limité (TK 22 112 nr. 1548), waarbij ik onder dankzegging verwijs naar uw brief van 14 maart jl. Hieraan is van de zijde van het kabinet niets toe te voegen.

De minister van Buitenlandse Zaken, F.C.G.M. Timmermans

Naar boven