Aanhangsel van de Handelingen

Vragen gesteld door de leden der Kamer, met de daarop door de regering gegeven antwoorden

3610

Vragen van de leden Neppérus en Elias (beiden VVD) aan de ministers voor Wonen, Wijken en Integratie en van Economische Zaken over het huurrecht van winkeliers. (Ingezonden 28 juli 2009)

1

Bent u bekend met het artikel over de huurproblemen van winkeliers?1

2

Hebt u eerder problemen vernomen met artikel 7:220 uit het Burgerlijk Wetboek, waarbij verhuurders sinds 2003 ook de huur kunnen opzeggen met hun huurder-ondernemer wegens dringend eigen gebruik?

3

Wat vindt u ervan dat zich bij de voorgenomen renovatie van winkelcentra problemen voordoen, waarbij een verhuurder van een contract af wil, er met de hurende winkelier geen overeenstemming over kan bereiken en dan met een beroep op dringend eigen gebruik het contract kan beëindigen?

4

Was de nieuwe wettelijke regeling zo bedoeld in 2003 en wat vindt u van de huidige ervaringen?

Mededeling

Mededeling van minister Hirsch Ballin (Justitie) (ontvangen 27 augustus 2009)

Hierbij deel ik u mede dat de schriftelijke vragen van het lid Neppérus en het lid Elias (beiden VVD) van uw Kamer aan de minister voor Wonen, Wijken en Integratie en aan de minister van Economische Zaken over het huurrecht van winkeliers (ingezonden 28 juli 2009) inmiddels ter beantwoording aan mij zijn overgedragen. De vragen zullen niet binnen de gebruikelijke termijn kunnen worden beantwoord, aangezien nog niet alle benodigde informatie is ontvangen. Ik streef ernaar de vragen zo spoedig mogelijk te beantwoorden.


XNoot
1

 Algemeen Dagblad, 23 juli 2009: «Ik word gewoon op straat gegooid».

Naar boven