Vragen van het lid Van Haga (Groep Van Haga) aan de Minister voor Natuur en Stikstof over bureaucratisch geharrewar over reddingsplan grutto (ingezonden 17 april 2023).

Mededeling van Minister Van der Wal-Zeggelink (Natuur en Stikstof) (ontvangen 9 mei 2023).

Vraag 1

Bent u bekend met het het bericht dat er al 2,5 jaar miljoenen euro’s op de plank blijven liggen in plaats van dat ze worden ingezet om onze nationale vogel, de grutto, te redden?1

Vraag 2

Wat vindt u van het feit dat de grutto populatie door de patstelling tussen Rijk en provincies nog steeds daalt?

Vraag 3

Heeft u de bereidheid om in ieder geval de beschikbare 68 miljoen euro per direct in te zetten ten faveure van het redden van de grutto? Zo ja, hoe gaat u dat doen?

Vraag 4

Hoe gaat u ervoor zorgen dat de patstelling tussen Rijk en provincies, over wie de kosten op langere termijn moet betalen voor het beschermen van de grutto, snel wordt weggenomen? Kunt u een gedetailleerd antwoord geven?

Mededeling

De vragen van het lid Van Haga (Groep Van Haga) over «bureaucratisch geharrewar reddingsplan grutto» (kenmerk: 2023Z06916, ingezonden 17 april 2023) kunnen vanwege de benodigde afstemming niet binnen de gebruikelijke termijn worden beantwoord. Ik zal uw Kamer zo spoedig mogelijk de antwoorden op de vragen doen toekomen.


X Noot
1

NOS, 15 april 2023, «Geld voor reddingsplan grutto blijft op de plank, aantal grutto's blijft dalen» (https://nos.nl/artikel/2471464-geld-voor-reddingsplan-grutto-blijft-op-de-plank-aantal-grutto-s-blijft-dalen)

Naar boven