Vragen van het lid Jansen (FvD) aan de Minister en Staatssecretaris van Financiën over het belasten van de eigen woning in box 3 (ingezonden 11 april 2023).

Mededeling van Staatssecretaris Van Rij (Financiën – Fiscaliteit en Belastingdienst) (ontvangen 8 mei 2023).

Vraag 1

Bent u bekend met de analyse Vier ingrediënten voor een evenwichtigere woningmarkt van De Nederlandsche Bank (DNB) uit 2021?1

Vraag 2

Bent u bekend met het rapport Capital Income Taxation in the Netherlands van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) uit 2021?2

Vraag 3

Hoe beoordeelt u deze publicaties? Vindt u de voorstellen van DNB en het IMF om de belasting op de eigen woning naar box 3 te verplaatsen een goed idee? Zo ja, waarom wel? Zo nee, waarom niet?

Vraag 4

Bent u voornemens de eigen woning naar box 3 te verplaatsen? Zo nee, waarom niet? Zo ja, waarom wel en wanneer; en welke gevolgen verwacht u van dergelijk beleid?

Vraag 5

Kunt u deze vragen zo spoedig mogelijk, zo concreet mogelijk en afzonderlijk van elkaar beantwoorden?

Mededeling

Voor de schriftelijke vragen van het lid Jansen (FvD) aan de Minister en Staatssecretaris van Financiën over «het belasten van de eigen woning in box 3» (2023Z06350, ingezonden op 11 april 2023) is het in verband met het meireces tot mijn spijt niet mogelijk om de beantwoording binnen de gestelde termijn aan u te doen toekomen.

Het streven is de antwoorden zo spoedig mogelijk aan uw Kamer te sturen.

Naar boven