Vragen van het lid Van den Hil (VVD) aan de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over het bericht «Kennis in kinderopvang over wat te doen na misbruik en mishandeling schiet tekort» (ingezonden 22 december 2022).

Mededeling van Minister Van Gennip (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) (ontvangen 12 januari 2023).

Vraag 1

Bent u bekend met het bericht «Kennis in kinderopvang over wat te doen na misbruik en mishandeling schiet tekort»?1

Vraag 2

Bent u in overleg met de sector over hoe dit probleem zo effectief mogelijk aangepakt kan worden? Zo nee, bent u bereid om dit te doen?

Vraag 3

Is de Inspectie van Onderwijs (de inspectie) in overleg getreden met de relevante veldpartijen om te bezien hoe dit probleem opgepakt kan worden? Zo nee, bent u bereid om de inspectie aan te sporen dit op korte termijn te doen?

Vraag 4

Hoe zet u zich, samen met de sector, in om de bekendheid van de meld-, overleg- en aangifteplicht (moa) te vergroten? Welke stappen bent u specifiek voornemens te zetten om de bekendheid over het belang van de moa te vergroten onder stagiaires en vrijwilligers?

Vraag 5

Wordt er momenteel voldoende aandacht in de opleidingen besteed met betrekking tot de omgang met situaties waarin er misbruik of mishandeling plaatsvindt? Zo nee, hoe kan dit beter geïntegreerd worden in de relevante opleidingen?

Vraag 6

Heeft u een specifieke aanpak om de bekendheid over het belang van de moa te vergroten in de gastouderopvang en kleine aanbieders van kinderopvang? Zo nee, hoe gaat u ervoor zorgen dat deze groep aanbieders niet achterblijft in het naleven van de moa?

Mededeling

Hierbij deel ik u mede dat de beantwoording van de Kamervragen van het lid Van den Hil (VVD) over het bericht «Kennis in kinderopvang over wat te doen na misbruik en mishandeling schiet tekort», ingezonden op 22 december 2022 en met kenmerk 2022Z26118, niet binnen de gestelde termijn mogelijk is in verband met noodzakelijke afstemming.


X Noot
1

NOS, 21 december 2022, «Kennis in kinderopvang over wat te doen na misbruik en mishandeling schiet tekort», (https://nos.nl/artikel/2457236-kennis-in-kinderopvang-over-wat-te-doen-na-misbruik-en-mishandeling-schiet-tekort).

Naar boven