Vragen van het lid Van der Staaij (SGP) aan de Minister voor Rechtsbescherming over het bericht «Tbs'er ontsnapt tijdens begeleid verlof, verdacht van neersteken vrouw» (ingezonden 2 december 2022).

Mededeling van Minister Weerwind (Rechtsbescherming) (ontvangen 23 december 2022).

Vraag 1

Bent u bekend met de inhoud van het bericht «Tbs'er ontsnapt tijdens begeleid verlof, verdacht van neersteken vrouw»?1

Vraag 2

Wat is uw reactie op dit bericht?

Vraag 3

Zijn er signalen opgevangen dat de tbs'er een ontsnappingspoging zou doen tijdens zijn verlof? Hoe is daarmee omgegaan?

Vraag 4

Is het gebruikelijk dat er enkel een begeleider meegaat op verlof, zonder aanvullende maatregelen zoals een elektronische enkelband? Zo ja, bent u bereid aanvullende maatregelen te onderzoeken teneinde een gevluchte tbs'er sneller op te kunnen sporen?

Vraag 5

Welke maatregelen zijn en worden genomen om herhaling te voorkomen, aangezien dit jaar ook al twee tbs'ers wisten te ontstnappen uit deze kliniek?

Vraag 6

Worden nabestaanden en andere betrokkenen altijd op de hoogte gesteld van het verlof van een tbs'er?

Vraag 7

Welke mogelijkheden ziet u om de voorwaarden waaraan een tbs'er moet voldoen om op verlof te mogen aan te scherpen?

Mededeling

Hierbij deel ik u mede dat de schriftelijke vragen van het lid Van der Staaij (SGP), van uw Kamer aan de Minister voor Rechtsbescherming over het bericht «Tbs'er ontsnapt tijdens begeleid verlof, verdacht van neersteken vrouw» (ingezonden 2 december 2022) niet binnen de gebruikelijke termijn kunnen worden beantwoord, aangezien nog niet alle benodigde informatie is ontvangen.

Ik streef ernaar de vragen zo spoedig mogelijk te beantwoorden.


X Noot
1

NOS, 30 november 2022, Tbs'er ontsnapt tijdens begeleid verlof, verdacht van neersteken vrouw (nos.nl/artikel/2454585-tbs-er-ontsnapt-tijdens-begeleid-verlof-verdacht-van-neersteken-vrouw).

Naar boven