Vragen van het lid Rajkowski (VVD) aan de Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over het bericht «Directie IT-bedrijf Centric stapt op na conflict met eigenaar Sanderink» (ingezonden 9 juni 2022).

Mededeling van Staatssecretaris Van Huffelen (van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) (ontvangen 5 juli 2022).

Vraag 1

Bent u bekend met het bericht «Directie IT-bedrijf Centric stapt op na conflict met eigenaar Sanderink»1?

Vraag 2

Kan het opstappen van de complete uitvoerende directie van het IT-bedrijf Centric, de onrust en het jarenlange interne conflict gevolgen hebben voor de continuïteit van de dienstverlening aan de rijksoverheid? Zo ja, welke gevolgen kan dit hebben voor de dienstverlening? Wilt u in uw beantwoording ook gemeenten meenemen, aangezien Centric een grote leverancier is voor gemeenten? Zo nee, waarom niet?

Mededeling

Hierbij deel ik u mede dat de aan mij gestelde vragen van het lid Rajkowski (VVD) over het bericht «Directie IT-bedrijf Centric stapt op na conflict met eigenaar Sanderink», met kenmerk 2022Z11640, niet binnen de termijn van drie weken kunnen worden beantwoord. Deze vragen worden in samenhang behandeld met de Kamervragen van het lid Omtzigt (kenmerk 2022Z11642) waardoor ook afstemming met het Ministerie van Justitie en Veiligheid nodig is. De benodigde afstemming vraagt meer tijd.

Uw Kamer ontvangt de antwoorden zo spoedig mogelijk.

Naar boven