Vragen van het lid Michon-Derkzen en Erkens (beiden VVD) aan de Ministers van Justitie en Veiligheid en van Economische Zaken en Klimaat over het artikel «Waar blijft de toegezegde ruimhartige compensatie?» (ingezonden 8 december 2021).

Mededeling van Minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid), mede namens de Minister van Economische Zaken en Klimaat (ontvangen 29 december 2021).

Vraag 1

Bent u bekend met het artikel «Waar blijft de toegezegde ruimhartige compensatie?»? Hoe apprecieert u dit artikel?1

Vraag 2

Hoe staat het met de uitbetaling van de schadevergoedingen door de overheid?

Vraag 3

Welke mogelijkheden ziet u om de uitbetaling te versnellen? Deelt u de mening dat een snelle uitbetaling van de schadevergoedingen cruciaal is voor een goed herstel van gedupeerde ondernemers in de regio?

Vraag 4

Tijdens uw bezoek aan de regio heeft u toegezegd dat alle gedupeerden ruimhartig gecompenseerd zullen worden, hoe definieert u die ruimhartigheid? Hoe geeft u daar invulling aan?

Vraag 5

Hoe apprecieert u de zorgen van ondernemers in Limburg over het uitblijven van de uitbetaling van de schadevergoeding en de gevolgen hiervan ook rondom voortdurende omzetderving?

Vraag 6

Wat is nu het gebied in Brabant dat voor vergoeding van de schade in aanmerking komt? Klopt het dat het op dit moment in bepaalde delen van Brabant (stroomafwaarts na Sambeek) voor agrarisch ondernemers niet meer mogelijk is om schade te melden?

Vraag 7

Klopt het dat u in gesprek zou gaan met de regio en ondernemersvertegenwoordigers over omzetderving? Hoe staat het daarmee en wat doet u daarop?

Mededeling

Hierbij deel ik u, mede namens de minister van Economische Zaken en Klimaat, mede dat de schriftelijke vragen van de leden Michon-Derkzen en Erkens (beiden VVD), van uw Kamer aan de minister van Justitie en Veiligheid over het artikel «Waar blijft de toegezegde ruimhartige compensatie?» (ingezonden 8 december 2021) niet binnen de gebruikelijke termijn kunnen worden beantwoord, aangezien nog niet alle benodigde informatie is ontvangen.

Ik streef ernaar de vragen zo spoedig mogelijk te beantwoorden.

Naar boven