Vragen van de leden Michon-Derkzen (VVD), Van der Werf (D66), Kuik (CDA), Bikker (ChristenUnie) en Van der Staaij (SGP) aan de Minister van Justitie en Veiligheid over het onderzoek naar de beveiligingssituatie van Peter R. de Vries (ingezonden 30 juli 2021).

Mededeling van Minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) (ontvangen 20 augustus 2021).

Vraag 1

Deelt u de mening dat alles op alles moet worden gezet om kroongetuigen en hun naasten, advocaten en adviseurs te beschermen? Steunt u daarom het verzoek het onderzoek te verbreden en in kaart te brengen welke veiligheidsmaatregelen bij eerdere slachtoffers, zoals Derk Wiersum en Redouan B., zijn getroffen en welke lessen daaruit kunnen worden getrokken voor de toekomst? Zo nee, waarom niet?

Vraag 2

Steunt u het pleidooi van de advocaten van de kroongetuigen dat de commissie absoluut onafhankelijk moet zijn en dat het wenselijk is naast de heer Joustra ook een andere (strafrecht)deskundige aan de onderzoekscommissie toe te voegen? Zo nee, waarom niet?

Vraag 3

Wilt u deze vragen, gezien de voorziene onderzoeksperiode, binnen een beantwoordingstermijn van een week, dus uiterlijk 6 augustus 2021, beantwoorden?

Mededeling

Hierbij deel ik u mede dat de schriftelijke vragen van de leden Michon-Derkzen (VVD), Van der Werf (D66), Kuik (CDA), Bikker (ChristenUnie) en Van der Staaij (SGP), van uw Kamer aan de Minister van Justitie en Veiligheid over het onderzoek naar de beveiligingssituatie van Peter R. de Vries (ingezonden 30 juli 2021) niet binnen de gebruikelijke termijn kunnen worden beantwoord, aangezien nog niet alle benodigde informatie is ontvangen.

Ik streef ernaar de vragen zo spoedig mogelijk te beantwoorden.

Naar boven