Vragen van de leden Wilders en Markuszower (beiden PVV) aan de Minister van Justitie en Veiligheid over de gruwelijke overval in de woning van PSV-spits Zahavi (ingezonden 11 mei 2021).

Mededeling van Minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) (ontvangen 1 juni 2021).

Vraag 1

Bent u bekend met de berichten over de gruwelijke overval op PSV-spits Zahavi?1, 2, 3, 4

Vraag 2

Klopt het dat de vrouw en kinderen zijn vastgebonden, geslagen en met een vuurwapen bedreigd, en dat ook stukken haar van de vrouw van de PSV-voetballer zijn afgeknipt?

Vraag 3

Zijn er signalementen van de daders bekend?

Vraag 4

Heeft de politie Burgernet ingezet om de signalementen van de daders zo snel mogelijk te verspreiden? Zo nee, waarom niet?

Vraag 5

Hoe vaak vindt dit soort roofovervallen thuis plaats?

Vraag 6

In hoeveel gevallen heeft de politie de daders met succes gearresteerd?

Vraag 7

In hoeveel gevallen heeft het OM de daders vervolgd?

Vraag 8

Wat is de gemiddelde straf die dit soort daders krijgt?

Vraag 9

Hoe vaak wordt er een gevangenisstraf opgelegd?

Vraag 10

Wordt onderzocht of deze overval (ook) een anti-Joods karakter had? Zo nee, waarom niet?

Vraag 11

Bent u bereid de Kamer te informeren over de voortgang van de opsporing en vervolging in deze zaak in Amsterdam? Zo nee, waarom niet?

Mededeling

Hierbij deel ik u mede dat de schriftelijke vragen van de leden Wilders en Markuszower (beiden PVV), van uw Kamer aan de Minister van Justitie en Veiligheid over de gruwelijke overval in de woning van PSV-spits Zahavi (ingezonden 11 mei 2021) niet binnen de gebruikelijke termijn kunnen worden beantwoord, aangezien nog niet alle benodigde informatie is ontvangen.

Ik streef ernaar de vragen zo spoedig mogelijk te beantwoorden.


X Noot
1

Telegraaf, 10-05-2021, «Woning spits Zahavi overvallen», (https://www.telegraaf.nl/nieuws/382817915/woning-psv-spits-zahavi-in-amsterdam-overvallen)

X Noot
2

Parool, 09-05-2021, «Vrouw speler Zahavi vastgebonden tijdens overval in Buitenveldert», (https://www.parool.nl/amsterdam/vrouw-psv-speler-zahavi-vastgebonden-tijdens-overval-in-buitenveldert~b6aae9ef/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2)

X Noot
3

Algemeen Dagblad, 09-05-2021,«Overval op woning psv-spits Zahavi: vrouw in bijzijn van kinderen vastgebonden», (https://www.ad.nl/nederlands-voetbal/overval-op-woning-psv-spits-zahavi-vrouw-in-bijzijn-van-kinderen-vastgebonden-br-br~a44e2558/)

X Noot
4

GeenStijl, 09-05-2021, «Sadistische woningoverval bij PSV'er Zahavi», https://www.geenstijl.nl/5159058/sadistische-woningoverval-bij-psv-er-zahavi-in-buitenveldert-antisemitisme/

Naar boven