Vragen van de leden Markuszower en De Graaf (beiden PVV) aan de Ministers van Justitie en Veiligheid, van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en van Economische Zaken en Klimaat over het bericht dat het CBS gaat stoppen met onderscheid maken tussen een «westerse» en «niet-westerse» achtergrond en zo op schaamteloze wijze de enorme problemen van de massa-immigratie onder het tapijt veegt (ingezonden 21 april 2021).

Mededeling van Minister Van ’t Wout (Economische Zaken en Klimaat) (ontvangen 7 mei 2021).

Vraag 1

Bent u bekend met het bericht «CBS gaat stoppen met begrippen «westers» en «niet-westers»»?1

Vraag 2

Bent u op de hoogte dat de registratie van de dubbele nationaliteit ook al is afgeschaft en dat de derde generatie niet-westerse allochtonen als «Nederlands» wordt geduid, waardoor een groot deel van de immigratieproblematiek nu al wordt verhuld?

Vraag 3

Deelt u de mening dat het essentieel is om maatschappelijke gegevens te kunnen categoriseren naar verschillende leeftijden, seksen, afkomst, geografische spreiding, godsdienst, opleidingsniveau, inkomen en arbeidsomstandigheden, zodat op basis van die gegevens beleid kan worden ontwikkeld? Zo nee, waarom niet?

Vraag 4

Bent u het eens dat de feiten over de faliekant mislukte multiculturele samenleving niet in de doofpot moeten worden gestopt, maar dat deze feiten keihard nodig zijn om dit vreselijke immigratiebeleid te controleren en beleid te voeren? Zo nee, waarom niet?

Vraag 5

Als het verschil tussen «westers» en «niet-westers» niet meer belangrijk is, wat is er dan aan andere gegevens nog belangrijk? Ergo: kunt u dan niet beter het hele CBS opdoeken? Zo nee, waarom niet?

Vraag 6

Bent u het eens dat het te idioot voor woorden is dat het CBS zich meer bezig houdt met politiek-correcte onzin dan met objectief haar werk te doen? Bent u bereid de linkse activisten die dit plan hebben bedacht de wacht aan te zeggen en te vervangen voor objectieve onderzoekers?

Vraag 7

Bent u bereid per direct een einde te maken aan deze struisvogelpolitiek en het CBS tot de orde te roepen? Zo nee, waarom werkt u mee aan deze schaamteloze doofpot?

Mededeling

Op 21 april hebben de leden Markuszower en De Graaf (beiden PVV) schriftelijke vragen gesteld inzake het NRC-artikel «CBS gaat stoppen met begrippen «westers» en «niet-westers»». Hierbij bericht ik u, mede namens de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, dat deze vragen niet binnen de gebruikelijke termijn van drie weken kunnen worden beantwoord, aangezien nog niet alle benodigde informatie is ontvangen.

Ik streef ernaar de vragen zo spoedig mogelijk te beantwoorden.


X Noot
1

Nrc.nl, 19 april 2021

Naar boven