Vragen van het lid Jasper van Dijk (SP) aan de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over het mislopen van noodsteun (ingezonden 17 december 2020).

Mededeling van Minister Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) (ontvangen 11 januari 2021)

Vraag 1

Wat is uw oordeel over het bericht van RTV Oost «Startende horecaondernemer radeloos zonder coronasteun»?1

Vraag 2

Deelt u de mening dat het zeer pijnlijk is voor Wilco van Dam (en vergelijkbare gevallen) dat hij geen noodsteun krijgt?

Vraag 3

Bent u bereid alsnog een tegemoetkoming voor ondernemers als Wilco te realiseren, zodat een gedwongen sluiting wordt voorkomen? Zo nee, waarom niet?

Mededeling

Op 17 december 2020 heeft het lid Van Dijk (SP) vragen gesteld over het mislopen van noodsteun door startende horecaondernemers.

Hierbij deel ik u mede dat de beantwoording van de Kamervragen van het lid Van Dijk niet binnen de gestelde termijn van drie weken mogelijk is omdat deze zijn blijven liggen vanwege het kerstreces en drukte op het departement. Tevens is in goed overleg met het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat afgestemd dat de primaire beantwoording van deze vragen passender is door de Minister van Economische Zaken en Klimaat. Het streven is om de antwoorden op deze vragen nog deze maand door de Minister van Economische Zaken en Klimaat en mede namens mijzelf, aan uw Kamer te verzenden.

Naar boven