Vragen van het lid Van Dam (CDA) aan de Ministers voor Rechtsbescherming en van Justitie en Veiligheid over de aanvraag erkenning Orthodoxe Zendende Instantie als zendende instantie (ingezonden 6 augustus 2020).

Mededeling van Minister Dekker (Rechtsbescherming), mede namens de Minister van Justitie en Veiligheid (ontvangen 27 augustus 2020).

Vraag 1

Bent u bekend met de aanvraag van de Orthodoxe Zendende Instantie (OZI) om erkend te worden als zendende instantie van 6 november 2019?1

Vraag 2

Waarom duurt het zó lang voordat u in staat bent een beslissing op dit verzoek te nemen? Kunt u aangeven welke aarzelingen hier spelen?

Vraag 3

Wanneer verwacht u deze beslissing wel te kunnen nemen?

Vraag 4

Kunt u aangeven aan welke voorwaarden een zendende instantie precies moet voldoen om als zodanig te worden erkend?

Mededeling

Hierbij deel ik u mede namens de Minister van Justitie en Veiligheid dat de schriftelijke vragen van het lid Van Dam (CDA), van uw Kamer aan de Minister voor Rechtsbescherming over de aanvraag erkenning Orthodoxe Zendende Instantie als zendende instantie (ingezonden 6 augustus 2020) niet binnen de gebruikelijke termijn kunnen worden beantwoord, aangezien nog niet alle benodigde informatie is ontvangen.

Ik streef ernaar de vragen zo spoedig mogelijk te beantwoorden.

Naar boven